lördag 22 maj 2021

Tant Gredelin på turné - Anna-Lena Stålnacke

Mina tankar

En härlig, rolig och tänkvärd berättelse om vänskap som sätts på prov när inget gick som man tänkte sig.
Den är en uppföljare till Tant Gredelins vintage, som jag rekommenderar att du läser först då det förmodligen blir lättare och roligare att läsa den här delen.


Mina tankar om: Tant Gredelins Vintage - Anna-Lena Stålnacke


En feelgood helt i min smak som inte är gulligullig och sockersöt utan bjuder på en hel del vardagsrealism och ger i alla fall mig många ahaupplevelser eller javisst så är det. 
Berättelsen är en varm, mysig men mycket känsla för vardagens bestyr och funderingar som lätt kan uppstå. Anna- Lena är duktig att på ett målande och beskrivande sätt få mig att se såväl miljöer som personer framför mig. Jag hoppas att det kommer mer från henne.

Humor, glädje, lite kärlek och en del tvister, ja där har du en helt perfekt feelgood. Dock tyckte jag nog att del att var snäppet bättre.


"Berättelsen om Vivi och hennes vänner är en bladvändare
om självrespekt, humor och vänskap och klimatsmart återbruk"
- BTJ


Jag hoppas att Vivi, Marika, Ally-Alli, Maj-Britt och co. snart återkommer med nya upptåg.
Boken
Så var de hemlösa.

Vivi har blivit av med både butikslokal och bostad. För Marika ser det lika illa ut. Tillsammans ger de sig ut på en road trip genom sensommarsverige i den graffitimålade gamla bussen Merkurius.

Långsamt lär sig Vivi njuta av livet som fri nomad, medan de köper och säljer på olika loppisar. Så får ett hotfullt meddelande från en amerikansk advokatfirma Vivis förflutna att hinna ikapp henne. Vivi blir tvungen be sitt ex, juristen Richard, om hjälp. Men vad väntar han sig i gengäld?

Vivis vänner är för långt borta för att ge henne stöd. Åttiotvååriga Maj-Britt har äntligen kommit iväg på resan till Capri hon drömt om i flera årtionden. Ally-Ali och sångerskan Viola är på turné i USA. När det ser som mörkast ut får Vivi ett oväntat erbjudande som kan lösa hennes problem, men som för med sig ett svårsmält villkor. Ska Vivi våga anta utmaningen?

Bokfabriken och Anna - Lena för recex.

FörfattareAnna-Lena Stålnacke
Titlel: Tant Gredelin på turné 
Utgiven avBokfabriken
Omdöme: 4 🚌🚌🚌🚌


Storytel Viktoria Flodström 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar