måndag 20 april 2020

Det sista livet - Mohlin -Nyström


Hur bra som helst! Vilken debut jag är mållös.
Nu blir jag lite klyschig, det här ÄR en bladvändare!
Den har allt.
Den är välskriven, har ett högt tempo, den är spännande och utan att överdriva sugs man i handlingen direkt. Karaktärerna sticker ut och känns inte platta och tråkiga, men under ytan är de precis som vilka ordinära människor som helst i vårt samhälle.

Det här är inte en traditionell blodig thriller utan jag skulle snarare kategorisera den som en psykologisk thriller där snaran sakta men säkert dras åt och lögner, men även familjehemligheter nystas upp lite i taget.

Dramatiken byggs successivt upp och avslutas så klart med ett helt oväntat crescendo. Snacka om att bli lurad. 
Sammanfattning:
Spänning, högt tempo med många oförutsedda vändningar!
LÄS, men ha gott om tid, för man vill inte lägga ifrån sig den här.Handling

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet.

Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre.

Tack Norstedts förlag och till författarna för en fin oväntad bokpost.

Författare: Mohlin -Nyström
Titlel: Det sista livet
Utgiven av: Norstedts förlag
ISBN: 9789113093741
Betyg: 🌟🌟🌟🌟🌟

Finns hos
Adlibris &  Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Reine Brynolfsson 
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar