måndag 29 augusti 2022

Talar med de döda - Anna Jansson

 

Skelettet efter en nioårig flicka hittas i en blockstensgrotta i ett naturreservat. Polisens spår leder bakåt i tiden, till ett fosterhem som tog emot unga flickor, beläget i en gammal begravningsbyrå. Men hemmet brann senare ner och det är ont om ledtrådar.

Det är kriminalinspektör Kristoffer Bark vid Örebropolisen som tar sig an fallet tillsammans med sitt brokiga team av omplacerade kollegor. Tipset om flickans kvarlevor kom från en kvinna, Magdalena Fernåker, som påstår sig ha mediala förmågor. Hon tar emot sina klienter på kursgården Himlagård, men när hon kallas till förhör är hon som uppslukad av jorden.

Kristoffer Bark utmanas på ett annat plan eftersom hans känslor för kollegan Mia Berger växer sig starkare. Utredningen tar sig allt närmare hans eget liv när även hans syster blir inblandad.

Bergslagens blå, del 4:

Ytterligare en hisnande spänningsroman där svek och manipulation står i fokus, och där kampen är på liv och död. Riktigt bra bok men kanske lite för mycket av det ockulta för att kännas som en fullpottare.
En bok som kickar i gång direkt och sedan tappar den aldrig greppet om mig.
Anna är otroligt duktig på att successivt bygga upp dramatiken och spänningen för att sedan ladda ännu mer till crescendot.

Jag gillar den här serien då den utspelas i mitt vackra Örebro och därtill en hel del i Vintrosa där jag bott i ett antal år. Det blir så levande. Den här serien gillar jag bättre än Maria Wern serien. Den tycker jag nog har gjort sitt.
Jag skulle rekommendera dig att läsa dem i ordning då man följer personerna och deras liv.
Jag har lyssnat och Fredde Granberg läser så bra.

Mina tankar om de tidigare böckerna i serien

Bokprataren: Dotter saknad 

Bokprataren: Skuggan bakom dig 

Bokprataren: Dansa min docka 

Författare: Anna Jansson 
Titel: Talar med de döda del 4
Utgiven avNorstedtsförlag
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Ljudbok:  -  Fredde Granberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar