fredag 18 september 2020

Dotter saknad - Anna Jansson


Varför dröjde det så länge innan jag började läsa den här välskrivna och mycket spännande boken. Kanske för att jag älskar Maria Wern serien så otrolig mycket och var liksom lite rädd för att bli besviken. Men se så fel jag hade.

Det här är en väldigt välskriven och spännande bok som kickar i gång direkt och sedan tappar den aldrig greppet om mig.
Anna är otroligt duktig på att successivt bygga upp dramatiken och spänningen för att sedan ladda ännu mer till crescendot.
Jag var totalt lost och bytte perspektiv många gånger på vem den skyldige var och varför under min läsning. Jag var så klar med allt men då helt plötsligt tog allt en ny vändning igen...Oj, så skickligt.
Jag erkänner villigt att miljöerna kan ha spelat en roll att jag är helt såld. Boken utspelar sig på platser där jag som barn lekte varje sommar och badade på de platser som beskrivs. Vi hade vår sommarstuga där...

En spännande tät thriller men som har ett underliggande djup och har mycket smärta.

Läs den för tusan!

Handling
Vera Bark flyr hals över huvud från sin möhippa i det lilla samhället Hampetorp utanför Örebro. I fem års tid vandrar sedan hennes far, kriminalinspektör Kristoffer Bark, längs Hjälmarens strand, mil efter mil, i sökandet efter sin dotter. Man befarar att hon drunknat. Ovissheten tär på honom och på Veras mor som är på väg att gå under i sin förtvivlan.

Tre år efter Veras möhippa försvinner en undersköterska från samma plats. Utredningen läggs ner också i detta fall, men Kristoffer Bark får den öppnad igen som ett cold case. Den saknade kvinnan påminner på många sätt om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband än han först anat.

Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Det är en berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en berättelse om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten blivit outhärdlig, och om vanföreställningar som får livsfarliga konsekvenser.Författare: Anna Jansson 
Titlel: Dotter saknad
Utgiven av: Norstedts
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Storytel: 
Niklas Engdahl
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar