fredag 19 augusti 2022

Rosenträdgården - Tracy Rees

Drama i 1890-talets Londonssocietet

London 1895. Olive Westallen lever ett priviligierat liv i familjens hem i West Hampstead, om än ett ensamt liv. Vid 28 års ålder anses hon för gammal för giftermål, men Olive tänker inte gråta över vad hon missat. Hon har radikala planer för familjen Westallens framtid, planer som kommer att chockera den societetsvärld hon rör sig i.

För tolvåriga Ottilie Finch är staden en spännande plats att utforska. Hennes familj har nyligen flyttat till Hampstead från Durham, på grund av en skandal som Otty är lyckligt omedveten om. Hon älskar London Zoo, de stora välbärgade villorna och kanalerna med den intensiva aktiviteten som pågår dygnet runt. Den enda skuggan över hennes dagar är moderns mystiska sjukdom. Mrs Finch är instängd i sitt rum och träffar ingen.

Artonåriga Mabs Daley jobbar på kanalen, och det är långt ifrån exotiskt hon får slita hårt och riskera liv och lev för en snål lön som ska försörja hennes pappa och syskon. Så när hon erbjuds arbete som piga hos familjen Finch i deras eleganta townhouse, känns det som en biljett till ett bättre liv. Hon vet inte att allt inte är så perfekt som det verkar. Mabs fångas upp i nätet av hemligheter och lögner som jagat familjen Finch från deras senaste hem, och hon ställs snart inför ett omöjligt dilemma

Rosenträdgården är precis som alla böcker skrivna av Tracy Rees helt magisk med familjehemligheter, härliga livsöden och riktigt känslostark. Man blir aldrig besviken när det gäller Tracy
Författaren väver samman tre kvinnors livsöden och på ett levande sätt skildrar såväl Londons slum som dess högsta societet vid förra sekelskiftet.
Karaktärer och miljöer är så levande och allt känns så filmiskt. 
Om du som jag gillar att läsa historiska romaner som samtidigt är en riktig feelgoodare, så ska du absolut inte gå miste om den här underbara pärlan. Jag kan nästan garantera att du inte blir besviken.

”Londons slumkvarter och med de välbärgades liv i Hampstead… berättelsen tar flera överraskande vändningar. En spännande, lärorik roman…”
Helhetsbetyg: 4. BTJ

Jag rekommenderar Tracys tidigare böcker om du inte läst dem.
 Mina tankar om de tidigare böckerna
Amy Snow - Tracy Rees &  Timglaset - Tracy Rees

Titel: 
Rosenträdgården 
Författare: Tracy Rees 
Förlag: Piratförlaget
Omdöme: 🌹🌹🌹🌹
Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar