torsdag 11 augusti 2022

Dyningar - Elinor Kapp


En drunknad kvinna påträffas i vattnet av två fritidsseglare. Fyndet av ett avskedsbrev får det att framstå som ett tragiskt självmord. När Eddie, kriminalkommissare vid Stenungsundspolisen, upptäcker ett samband med ett tidigare suicidfall inser han att han begått ett fruktansvärt misstag. De två självmorden kan i själva verket vara ett verk av en seriemördare.


Dyningar är den fristående fortsättningen på kriminalromanerna Sjörök och Dödsjö, de första böckerna i Elinor Kapps deckarserie Mord i skärgården, om kriminalkommissarie Eddie Öhlund på Stenungsundspolisen, som försöker pussla ihop sitt privatliv med jobbet som polis och mörkret han bär inom sig.
Trots att jag inte läst de tidigare böckerna i serien hade jag inga problem att hänga med. Alltså fungerar den att läsa som fristående bok.
Det är en riktigt bra bok om familjehemligheter, ond bråd död och massor med twister och vändningar. Spänning som håller mig fast i boken och som gör den till en bladvändare. Och ja, jag frågade mig flera gånger vem? Varför?Titel: Dyningar  
Författare: Elinor Kapp
Förlag: Bokfabriken
Omdöme: 💥💥💥💥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar