torsdag 2 februari 2023

Röd hibiskus - Gertrud Hellbrand

En trettonårig flicka vaknar upp instängd i ett slutet rum och inser att någon håller henne fången. I det lilla samhället Hedsbro på Östgötaslätten rapporteras en mamma, en pappa och deras dotter spårlöst försvunna från sitt hem. Vem vill familjen illa?

Samtidigt tvingas Sanja Soliman ta ledigt från polisjobbet efter en olycka. Hon bestämmer sig för att börja leta efter sin pappa Darko, som i elva års tid i sin frånvaro stått huvudmisstänkt för mordet på hennes mamma. Men rotandet i det förflutna väcker skrämmande krafter till liv, och när Sanja väl inser faran är det för sent att backa.

Röd hibiskus är en spänningsroman om familjeband och skam, om kärleken och dess skuggsida - ett rasande behov av kontroll och makt. Det är tredje delen i Östgötasviten och en fristående fortsättning på kritikerrosade Dragoner (2021) och Svinskytten (2022).


Det här är en bladvändare med högt tempo, spänning och intressanta miljöer. Den fångade in mig från första till sista sidan. Vi får följa ett antal personer ur deras perspektiv och alla dessa personer är mycket väl beskrivna och intressanta.
Jag har lyssnade när jag inte haft möjlighet att läsa och Julia Dufvenius läser mycket inkännande och bra.

Gertruds sätt lägga ut ledtrådar en hit och en dit, gör att det blir oförutsägbart och samtidigt omöjligt att få koll på vem och varför. Jag har hela tiden en känsla av att något väldigt fruktansvärt har hänt och att utgången är oviss. En lysande intrig som håller hela vägen.


Författare: Gertrun Hellbrand
Titel: Röd hibiskus
Utgiven av: Harper Collins
Storytel: Julia Dufvenius


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar