måndag 6 februari 2023

Den längsta vägen hem - Anne - Marie Davis


Den framgångsrika advokaten Hillevi återvänder till barndomsorten Svängsta i Blekinge för en sommar, utan en aning om vilka konflikter som väntar runt hörnet. Inom henne gror en längtan efter barn, men hennes man Philippe är orubblig på den punkten. När hon träffar sin ungdomsförälskelse Fredrik blir hon påmind om hur annorlunda saker och ting hade kunnat vara om hon inte flyttat till Stockholm. Samtidigt möts hon av misstänksamhet och hot när det visar sig att en av hennes klienter tänker köpa upp ortens stora fabrik. Hillevi slits mellan lojaliteter och plikter och märker inte att någon verkar bevaka henne. Dessutom plågas hon av det dåliga samvetet över att ha fört Fredrik bakom ljuset när hon flyttade hemifrån, och hon bestämmer sig för att berätta sanningen.

Den längsta vägen hem är en relationsroman kryddad med romantik och spänning, men är också en nostalgisk skildring av en trygg uppväxtort som dras med när förändringens oroliga vindar blåser utifrån. Vad händer när man tvingas stå ansikte mot ansikte med sitt förflutna – och inte längre kan fly?


En bok som berörde mig på djupet. Den har ett bra driv, bra språk och en härligt driv som gör att man gärna sträckläser. Det är en relationsroman som har en hel del otippade vändningar och det gör hela berättelsen oförutsägbar på ett bra sätt.
Anne-Marie lyckas även på ett mycket förnämligt sätt att binda ihop dåtid med nutid och det ger boken ytterligare en dimension. 
Karaktärer och miljöer gestaltas på en mycket trovärdigt och bra sätt och får mig att se bilder som gör berättelsen levande.
En bok där livet står i centrum och hur olika beslut man tar kan påverka olika val man gör under sitt liv.
Boken är en riktig bladvändare och den är riktigt svår att lägga ifrån sig. 
Jag har både läst boken och lyssnat på den och kan verkligen rekommendera den.

Den hade allt som en bok ska innehålla. 

Titel: Den längsta vägen hem 
Författare: Anne - Marie Davis
Förlag: Hoi
Ljudbok: Linnéa Mitchell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar