måndag 25 juli 2022

Sommarmord - Samuel Karlsson

Ett filmteam åker ut till en ö i Tjust skärgård utanför Västervik, där det finns en övergiven kyrka. Planen är att spela in en spökfilm och en scen med en seans under midsommarhelgen. Några dagar senare hittas flera i teamet döda, uppradade inne i kyrkan.

På ön bor en enstöring som dragit sig undan från världen och som fångar polisens intresse. Under utredningen visar det sig också att det funnits konflikter i filmteamet efter en misslyckad inspelning i Skottland som satt dem i ekonomisk kris. Jessica Jackson ansvarar för utredningen och åker till Skye för att undersöka Skottlandsspåret.

Sommarmord är den femte delen i serien om kriminalinspektör Jessica Jackson, en serie som bjuder på högoktanig spänning i country noir-stil.Fantastiska person- och  miljöskildringar de gör att boken känns otroligt levande och man nästan känner som om man befinner sig på plats. Den är spännande, underhållande och rätt läskig och ibland tycker jag nästan den är lite väl detaljerad för mig.
Ett bra driv och ett språk som flyter på bra och man vill bara läsa en sida till. Det här är helt klart ytterligare en bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig! Läs den!
Missa inte att läsa de fyra som är tidigare och där Morden på Mörkö är del 1 
Del 3 heter Höstmorden och del 4 Dödsspelet 
Tack för recex.

Författare: Samuel Karlsson
T
itel: Sommarmord
Utgiven av: Lind & Co
Ljudbok: Gunilla Leining
Omdöme: ✨✨✨✨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar