fredag 22 juli 2022

Bortbytingen i fullmånens sken - Vilhelm Sundbom Jonas Sjöblom


I den djupa mörka skogen går ryktet om att ett barn har fötts. Trollen i berget bestämmer sig för att stjäla den nyfödda, men det visar sig bli svårare än de kunnat ana. Vägen kantas av faror och det tycks vara fler än bara trollen som vill komma åt barnet. När mörkret faller går ingen säker i den stora skogen.

I fullmånens sken är den första delen i trilogin Bortbytingen. Här får läsaren stifta bekantskap med olika väsen hämtade ur den svenska folkmytologin. Bortbytingen utspelar sig innan bokserien Bortrövad börjar, men den går att läsa som en fristående bokserie. Följ med på ett hisnande sagoäventyr, fyllt med mytomspunna varelser, spänning och vänskap.


 


Dessa killar, Vilhelm och Jonas... De gör det gång på gång skriver och illustrerar fantastiska böcker om vår folktro. Återigen... Vilken spännande och helt underbar bok. Trots att rekommenderad ålder är 9-12 år så hade jag oerhört stor behållning av att läsa den. Det är helt magiska karaktärer som man både kan förfasas och skratta åt. Deras härliga språk och tokigheter.

Jag älskar verkligen dom två trollens personligheter! Så olika men ändå så lika. Det är trevligt att få träffa välbekanta väsen ur folktron och som extra plus kan man njuta av de härliga illustrationerna i boken, de är helt fantastiska med alla detaljer.

Missa för tusan inte serien Bortrövad av samma författare. Mina tankar om den serien finns på bloggen bokprataren sök på bortrövad.

     
Det går att läsa böckerna utan inbördes ordning, men jag rekommenderar dig att läsa dem i ordning för att hänga med från början. Dessa finns även som ljudbok.

Fångad i berget - Bortrövad           

2 I skogsfruns våld -  Bortrövad 


4 Vägen hem - Bortrövad 

Titel: Bortbytingen i fullmånens sken
Författare: Vilhelm Sundbom
Bild: Jonas Sjöblom
Förlag: sunflowerproduktion
Ålder: 9-12år
Omdöme:
🌟🌟🌟🌟🌟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar