onsdag 6 juli 2022

Den fjärde doktrinen - Denise Rudberg

Tre sinsemellan olika kvinnor anlitas av Försvarsmakten för sina skarpa hjärnors skull. Kontrahenterna är en rafflande berättelse om Sverige under andra världskriget.

Pressen mot Sverige och vännerna på Karlaplan 4 är stor. Goebbles pratar om neutral publicitet och Sverige hukar sig för att inte hamna som nästa land på anfallslistan. Utöver den yttre pressen börjar också små eldar att pyra inom relationerna på hemmaplan i Stockholm.

Iris befinner sig i en rävsax, i kläm mellan sin syster med nazistsympatier och sina söners judiska arv. Elisabeth börjar inse att den frihet hon trodde sig vinna genom äktenskapet i själva verket inte kunde vara mer avlägsen. För Signe vänds tillvaron uppochner när ett plötsligt dödsfall förändrar förutsättningarna på familjegården hon trodde att hon för alltid lämnat bakom sig.

DEN FJÄRDE DOKTRINEN är fjärde delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna. Elisabeth, Signe och Iris är baserade på författarens egen familj och skildrar Sverige under andra världskriget. 

Jag gillar den här seriens fina mix av historia och vardagsrealism och att man kan känna att det ligger mycket research bakom alla böckerna, vilket gör dem väldigt trovärdiga. De härliga karaktärerna vi får följa växer för varje del och miljöerna känns verkligen trovärdiga. Denise är proffsig på att förmedla känslan av hur det var att leva på den tiden som Kontrahenterna utspelar sig under. 
Ytterligare en mycket bra bok. Läs de här böckerna.

Ett tips är att du läser böckerna i rätt ordning för att hänga med i tankegångarna.
  
 


Titel: Den fjärde doktrinen
Författare: Denise Rudberg
Ljudbok: Marie Richardsson
Förlag: Bookmarkförlag
Omdöme: 📕📕📕📕


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar