onsdag 25 augusti 2021

Frusen timma - Britt Peruzzi

Mina tankar

Under sommaren har jag läst de två tidigare böckerna om kriminalkommissarie Alda Luppi vid Nice-polisen. 
Bokprataren: Stilla vatten, Aldrig glömma - Britt Peruzzi 

Nu har jag fått chansen att förhandsläsa del 3 Frusen timme som bjuder in till mordintriger som på ett underbart sätt blandas med härliga skildringar av mat, vin och Medelhavsmiljöer. 

Jag sträckläste den här och tycker att den är ett strå vassare och tätare än de två tidigare i serien och då var de inte dåliga. Britt har ett bra flyt och nu när jag vant mig vid alla franska namn så är det lättare för mig att ta till mig historien. 
Boken är charmig, lättläst och inte för blodig. En bok helt i min smak. 
Extra plus till de mysiga miljöbeskrivningarna och alla härliga mat, vin och restaurangmiljöer vi får. Helt klart inte utan att snålvattnet rinner till.

Jag rekommenderar dig att läsa böckerna om Alda i ordning då vi även följer henne i privatlivet vilket ger extra bra nerv till innehållet. 

   

Efter att ha läst alla tre böckerna är jag nog tvungen att ta mig en tur till de platser som Britt beskriver. Det verkar verkligen lockande och helt underbart.

Boken
Än en gång får kriminalkommissarie Alda Luppi vid Nice-polisen ett svårlöst fall på sitt bord.
Det är vinter i Nice och snön faller över Promenade des Anglais. Mitt under polisens årliga bal kommer ett larm. Ett svenskt par i 50-årsåldern har hittats döda i lägenheten de brukar hyra i badorten Beaulieu. Någon har skjutit dem under eller efter vad som ser ut att ha varit en kärleksnatt.

För att lösa det komplicerade fallet tvingas Alda ta sig till den karga, svenska ön Ven. Under resan får hon tid att reflektera över sin egen livssituation och de svåra val hon måste göra.

Frusen timme är tredje delen i Britt Peruzzis omtyckta Rivieran-serie, där intelligenta mordintriger blandas med härliga skildringar av mat, vin och Medelhavsmiljöer.

Titel: Frusen timma
Författare: Britt Peruzzi
Förlag: Bazarförlag
Ljudbok: Gunilla Leining
Omdöme: 4 💙💙💙💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar