söndag 22 augusti 2021

Dansa min docka - Anna Jansson


Mina tankar
Enligt mig är den här delen som är nummer tre i serien om Kristoffer Bark den klart bästa hittills. Anna Jansson har återigen lyckats med att hålla oss läsare på sträckbänken ända fram till slutet.
Intrigen byggs upp successivt och dramatiken och spänningen eskalerar rakt igenom hela berättelsen.
En välskriven och väl komponerad struktur och sättet som Anna knyter ihop nu- och dåtid på är riktigt bra. 
Det slitna uttrycket bladvändare går verkligen att anamma i den här boken som levererar spänning, intriger och psykopatiska tvister.
Att sedan boken utspelar sig i min hemstad gör ju saken än bättre och bilderna på alla ställen där Kristoffer rör sig är mina hoods och jag är med honom på hans eskapader både bildligt och i berättelsens text.
Boken 
I januari 1967 flyter liket av en kvinna upp mellan isflaken i Svartån vid Örebro slott. Kvinnans namn var Mary Billbro och hon var tvångsintagen på sinnessjukhuset Västra Mark, en institution för "sinnesslöa, asociala och sexuellt opålitliga kvinnor".
Drygt 50 år senare börjar hennes barnbarn Eva Kulitz släktforska. Hon är fast besluten att gå till botten med händelserna kring Marys död. Men Eva är utsatt för dödshot. Hon är handläggare på försäkringskassan, och några av dem som nekas sjukpenning begår självmord, vilket väcker vrede och protester.

Kriminalinspektör Kristoffer Bark vid Örebropolisen börjar utreda hoten Eva utsatts för. Hans grävande leder honom tillbaka till mitten av förra seklet. Till de fruktansvärda gärningar som en gång utfördes på Västra Mark, och en kvinnohistoria som sträcker sig över fyra generationer.


Författare: Anna Jansson 
Titel: Dansa min docka (del 3)
Utgiven avNorstedtsförlag
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Storytel: 
Niklas Engdahl
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar