söndag 8 augusti 2021

Döden går på visning - A. De La Motte & M. Nilsson

 


Mina tankar

En helt hysterisk och humoristisk pusseldeckare som är välskriven och som ger mig lagom med spänning utan att bli läskig. Mysig och härlig utan blod och pangpang.
Kommissarie Vinston och 
polisassistent Esping är härliga personligheter som jag gärna läser mer om.

Jag rekommenderar denna trivsamma och lättläst historia som är en extrem trevlig och charmig läsning som tar oss med till ett härligt Österlen. 
Med ett trevligt språk, lättläst och med ett bra driv så hamnar den här feelgood deckaren på 4/5 i omdöme.
”Historien är full med härliga miljöer och inte minst excentriska personligheter … en sann Cluedo-känsla som sträcker sig hela vägen till slutet.” BTJ

Boken
Svek, girighet och mord bland slott, äppelträd och blommande rapsfält.

När stjärnmäklaren Jessie Anderson hittas mördad i samband med en husvisning på Österlen dras den fyrkantige och aningen bufflige kommissarien Peter Vinston in i utredningen, trots att han egentligen bara är på besök i trakten. Till sin hjälp får han den lokala polisassistenten Tove Esping, oerfaren men ambitiös och vaken. Kollegerna retar sig på varandra men formar en motvillig vänskap i jakten på sanningen. Bakom trädgårdshäckarna i de idylliska byarna på Skåneslätten lurar en mördare. Frågan är bara vem.

"Döden går på visning" är första delen i Anders de la Mottes och Måns Nilssons pusseldeckarserie "Morden på Österlen" - där vackra miljöer och excentriska karaktärer möter ond bråd död.

Tack för recex

Författare: A De La Motte & M. Nilsson
Titel: Döden går på visning 
Förlag: Bokförlaget Forum
Omdöme: 4 💙💙💙💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar