tisdag 17 augusti 2021

Bokbussen kommer vid midnatt - Sofie Axelsson

Mina tankar
Sofie Axelzon beskriver själv sin debutroman som en "jävlar-anamma-feelgood" Jag är böjd att hålla med men läger även till mysig, tänkvärd och humoristisk!
Vi bjuds på härliga miljöer och karaktärer som inbjuder till tankar och de har såväl roliga som underfundiga egenskaper. Jag läser gärna mer om dem alla.
Dessutom gillar jag att berättelsen bygger på en sann historia om ett bibliotek som skulle läggas ner i Ramsberg. Det gör att hela berättelsen känns trovärdig och väldigt intressant att läsa.

Bokbussen kommer vid midnatt är en snabbläst bladvändare med ett lättsamt språk. Det enda jag kanske inte gillar helt är att det blir alldeles för många referenser till andra böcker som gör att storyn i bland hakar upp sig. Men för en sann bokälskare är ju tipsen guld värda. Men kanske de inte hade behövt vara fullt så många.

Du får en händelserik, inspirerande och underhållande bok som ger mersmak. Väntar med spänning på nästa.


Boken 
Den lilla biblioteksfilialen, inhyst i gamla prästgården i byn Sidhäll, hotas av nedläggning om inte de tre anställda lyckas höja utlåningen till helt omöjliga nivåer. Det är nästan som om de lokala makthavarna hittat på allt bara för att kunna få stänga biblioteket för gott och lägga pengarna på annat. Det krävs uppfinningsrikedom, engagemang utöver det vanliga och uppbackning av hela bygden för att Lisa, Eva och Kåge på biblioteket ska lyckas. Men just när allt ändå ser ut att gå vägen kommer dråpslaget - och byn går in i ett helt nytt tidevarv. Där en gammal dansbandsbuss, några motvilliga ungdomar och en hemlig, bokälskande undergroundrörelse får människor att förändras och en sömnig by att vakna upp. För när bokbussen kommer vid midnatt finns det ingen gräns för hur mycket böcker kan betyda i människors liv.

Bokbussen kommer vid midnatt är en inspirerande feelgoodroman med jävlar anamma! Det är första delen i en serie om biblioteket och byborna i Sidhäll.

Tack för recex

Författare: Sofie Axelsson
Titel: Bokbussen kommer vid midnatt 
Utgiven av: Lind & Co (lindco.se)
Omdöme: ✨✨✨✨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar