onsdag 12 augusti 2020

Den lilla bokhandeln i hamnen - Jenny ColganYtterligare en helt underbar bok av Jenny. Hon är mästare på feelgood enligt mig och hon är såklart en av mina favorit författare när det kommer till feelgood. Den lilla bokhandeln i hamnen, (hm,undrar varför den heter så?) är precis som hennes tidigare böcker, lättläst, underbar, charmig, men tack och lov inte sötsliskig.

Även i den här boken blandar Jenny humor med allvar, hon roar och oroar, ger oss förvecklingar som till slut landar där de ska. I ett lyckligt slut. 
Skottland kommer bara högre och högre upp på min önskelista på länder att besöka och det mycket tack vare alla mysiga miljöer hon bjuder oss läsare på. 

Om du gillar Jennys tidigare böcker så LÄS, har du inte läst tidigare böcker av henne så LÄS! 
Gillar du feelgood så LÄS!
JA, helt enkelt rekommenderar jag dig att LÄSA!
En feelgoodpärla du inte vill missa!

Jag rekommenderar dig att läsa del 1 först även om de är fristående.
Handling

Den ensamstående mamman Zoe är i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls. Hon vill skapa ett nytt liv åt sig själv och sin fyraårige son Hari. När hon får ett tips av sin vän Nina om ett jobb som barnskötare åt en familj i de skotska högländerna nappar hon direkt. De tre barnen lever rövare i den stora men nedgångna herrgården vid vackra Loch Ness. Pappan är änkling och har inte ork att ta hand om dem. Men Zoe låter sig inte skrämmas. Hon har länge drömt om det lugna livet på landet. Det är dessutom en bonus att Nina behöver lite hjälp med sin bokbuss!

Zoe och Hari börjar sakta känna sig som hemma i det lilla samhället. Men är böcker, frisk luft och nya vänners omtanke nog för att läka den trasiga familj de kommit till?

Tack Norsteds för recensionsexemplar

Författare:
Jenny Colgan
Titlel: Den lilla bokhandeln i hamnen
Utgiven av: Norstedts
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris

Storytel: Irene Lind
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar