söndag 30 augusti 2020

En nästan perfekt mamma - Lilly EmmeEn senil farmor som gör lite som hon vill, en man som är en känd skådespelare och snyggare än snyggast lägg där till en så kallad bästa väninna som kanske inte är den hon utger sig för att var. Och så klart huvudpersonen den skönhetstävlande lilla tjejen Ruby som tävlar för att hon vill eller? 
Där har du den här boken i en liten ask. Den gav mig blandade känslor allt från skratt, tårar och till och med frustration. Du bjuds på en härlig blandning av personer allt från den dementa farmodern som enligt mig kanske är den största behållningen i boken, till folk som sprider lögner och falskhet. 

En nästan perfekt mamma är en humoristisk feelgoodroman om en kvinnas extraordinära vardagsliv. Men den handlar också om ensamhet, tillit och att våga stå upp för sig själv.

Sammanfattning: Feelgood som ger dig allt! Humor, glädje och skratt men även lögner och familjehemligheter. 
En härlig bok som är lättläst.

Handling


Dagen då Poppys dotter Ruby vinner den stora skönhetstävlingen är dagen då allt börjar gå utför. Poppys bästa vän och vapendragare, Stacy, blir allt annat än glad eftersom det betyder att hennes egen dotter för första gången blir petad från prispallen. Om Poppy bara får en chans att prata med väninnan, så kommer allt att ordna sig.

Men Stacy gör allt för att undvika Poppy som blir mer och mer ängslig. Hur ska hon klara sig i Cambridge om den så inflytelserika Stacy vänder henne ryggen? Snart blir Poppy petad från skolrådet, utestängd från gemenskapen kring skönhetstävlingarna och fråntagen sin roll på flickskolans vårmarknad. Hon står handfallen och söker tröst hos farmor Maureen. Farmodern har varit hennes ständiga stöttepelare alltsedan föräldrarna begick självmord för många år sedan och hon bröt med sin bror Jack.

Men Maureen har en helt egen agenda som i allra högsta grad involverar Poppy. Maureen har beslutat att ta sig an ett sista uppdrag i livet: att sammanföra sina två barnbarn. Innan det är gjort tänker hon inte lämna den här världen. Och vem kan passa bättre att vägleda henne än avlidne maken Greggie?

Frågan är om Poppy är intresserad av att sluta fred med sin oduglige bror Jack. Och har hon ens tid? För inte nog med att Stacy har vänt henne ryggen, det är också dags för Ruby att ställa upp i den mest prestigefyllda skönhetstävlingen.
Humor, feelgood och svärta i en oslagbar kombination
Tack Historiska media för recex.


Författare: Lilly Emme
Titlel: En nästan perfekt mamma 
Utgiven av: Historiskamedia
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Katharina Cohen
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar