söndag 16 augusti 2020

Bestraffaren & Älskaren - Pia Kask

      


Jag lästa att Bestraffaren som är Pia Kasks debutroman och är första boken om Hannah Fors. serien sticker ut med sin säregna berättarstil, svarta humor och det färgstarka persongalleriet.
Jag kan inte annat än hålla med i den beskrivningen, den stämmer till 100 procent.

Generellt för båda böckerna är att jag hade lite svårt att komma in i dem men ju mer jag läste desto mer nyfiken blev jag på de lite udda karaktärerna. I sista delen av böckerna trappas det upp och det blir riktigt spännande.


Pia skriver med ett rappt språk och med humor. Något jag uppskattar mycket är att man får följa med i karaktärernas liv och privata händelser utan att det tar över bokens huvudhandling.
Böckerna har många vändningar och bjuder på en del överraskningar och greppet med att skriva om starka kvinnor gillar jag. Det är två riktigt spännande böcker!

Handling Bestraffaren
Morden på två tonåringar skakar den lilla kuststaden Wästholm. Snart står det klart för civilutredaren Hannah Fors och polisen Henrietta Rollins att de har att göra med en seriemördare. Offren verkar slumpmässigt utvalda, men Hannah hittar en koppling som går långt bak i tiden. Har mördaren väntat i tjugo år på sin hämnd?


Handling Älskaren
Ensmitningsolycka sätter igång en kedja av otäcka händelser i Wästholm. När en kvinna knivmördas brutalt i sitt hem kopplas civilutredaren Hannah Fors och polisen Henrietta Rollins in i fallet. Samtidigt börjar Hannahs demoner från det förflutna komma allt närmare och Rollins tampas med sin hälsa som blir sämre och sämre. Och i mörkret vakar en man vars sinne fylls av tankar på hämnd.

Titel: Bestraffaren & Älskaren 
Författare: Pia Kask
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Adlibris, Bokus & Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel:  Del 1 Lisa Ahnlund  Del 2 Hanna K Schmitz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar