onsdag 5 augusti 2020

Den lilla bokhandeln runt hörnet - Jenny Colgan
Jenny är en absolut favorit författare när det kommer till feelgood.
Den lilla bokhandeln runt hörnet är precis som hennes tidigare böcker, de om Det lilla bageriet på Strandpromenaden, charmig, lättläst och inte så där sockersöt.
Det här är en författare som vet precis hur man skriver en bok som både berör, roar och är lättsmält. Hon blandar såväl blandar humor med allvar.
Beskrivningarna från Skottland är sådär mysiga så man bara vill packa väskan och ta sig e sväng dit.
En mysig bok som innehåller kärlek, förvecklingar och lyckligt slut, den har precis allt som en bra feelgoodböcker bör ha, enligt mig. Vill du läsa en riktig bladvändare som aldrig tappar farten eller blir tråkig?
I så fall rekommenderar jag den här.

Handling
Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Författare: Jenny Colgan
Titlel: Den lilla bokhandeln runt hörnet
Utgiven av: Massolit förlag -   Norstedts 
Betyg: 5 🌟🌟
🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Storytel: Kerstin Andersson
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar