onsdag 5 augusti 2020

Det är inte du som är sjuk, lillebror - det är vi som är det - Angelica Håkansson


Det här är en viktig bok med ett värdefullt budskap angående normer och grupptryck. Den är välskriven, inspirerande och den har glimten i ögat. 

Angelica är mycket duktig på att sätta ord på känslor med
 ett härligt språk och hon har ett fantastiskt sätt att uttrycka dig på!
Jag känner igen mig i mycket och många reflektioner är så träffande, jag känner mig delaktig och som om det är mig hon pratar till. Ibland blir jag mycket berörd och fundersam men i nästa stund känner jag mig glad och insiktsfull. En bok som passar alla; man, kille, tjej eller kvinna.
Rekommenderas med värme
Besvikelse är tunga stenar. Det gör ont att bära runt på dem. Kasta ut dem nu! 
Angelica s.143
 
Om boken
Det hela började med att Angelica skrev ett hyllningsbrev till sin hjärnskadade lillebror - ett brev som sedan kom att bli viralt i såväl Sverige som i Norge. I brevet ifrågasatte Angelica normer som tycks försvåra livet för många människor, och därefter hyllade hon sin lillebror för att han går emot dessa normer.

Kort därefter blev Angelica krönikör, och i sina uppskattade texter berörde hon ämnen som grupptryck, självkänsla och ensamhet.

Boken består av dessa krönikor, men också av nya texter. Från sina personliga berättelser och reflektioner gör Angelica kopplingar till forskningen - forskningen kring normer och grupptryck. Resultatet har blivit en resa kantad av både humor och allvar; skratt och sorg. Målet är att du som läser ska inse hur mycket du formas av människor runt dig, hela tiden, utan att du kanske ens märker det. Att du ska förstå hur stor del av dig - av ditt liv, dina beteenden och (inte minst) sättet du ser på dig själv - som präglats av social påverkan. Att du ska börja upptäcka de mönster som du tidigare bara följt på ren automatik. Framför allt är målet att du ska inse att dessa mönster går att ifrågasätta, och att de går att förändra.


Författare: Angelica Håkansson
Titlel: Det är inte du som är sjuk, lillebror - det är vi som är det
Utgiven av: 
Kikkuli Förlag
Betyg: 3 🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus & Kikkuli
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar