måndag 17 augusti 2020

De rättslösa - Malin Thunberg Schunke


Ytterligare en otroligt bra och välskriven thriller. Precis som den första Ett högre syfte tar hon oss med på en hissnande färd. Här är det spänning från första till sista sidan.
Den här historien är även en väckarklocka på vad som händer ute i samhället. Utnyttjade av arbetskraft men även hur människor skoningslöst offras för pengarnas skull. De olika parallellhandlingarna är intressanta fast på ett mycket skrämmande och på ett obehaglig sätt. Jag frågar mig saker detta i verkligheten. Och mitt svar är nog tyvärr, säkert oftare än vad man tror.
Trots tungt ämne så tycker jag att Malin lyckas få med mig som läser på ett briljant sätt. Mycket tack vare att boken har rappa korta och lättlästa kapitel och en hållbar story. Det märks att hon är påläst och att det ligger mycket research bakom, hög trovärdighet genomsyrar det hela
Malin har även en oerhörd förmåga att på ett makalöst sätt knyta i hop alla trådar och det utan att hamna i någon svacka. Lysande!

Jag har fortfarande ett stort minus för mig, samma minus som jag upplevde i förra boken. Ett för stort persongalleri, jag tycker det blir jobbigt att hålla ordning på alla namn.

Läs även recensionen av Ett högre syfte
Handling
När några unga utländska säsongsarbetare försvinner på den italienska landsbygden startas en internationell utredningsgrupp med Ester Edh och Fabia Moretti i spetsen. Spåren leder till en enslig gård ägd av en välkänd maffialedare och den karismatiske polisen Corrado Sanna fattar det kontroversiella beslutet att skicka dit en undercoveragent.

Bakom en mur av tystnad uppdagas sakta en verksamhet präglad av grymhet och en farlig katt-och-råtta-lek börjar, med ett brottssyndikat som inte tycks ha något att förlora.

Samtidigt, på en ort inte långt därifrån, bor en mamma som varje natt skickar ut sin lille pojke på ett uppdrag som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

I Stockholm dras Esther Edh in allt djupare i det laddade förhållandet med sin älskare. Men Johnny följer en ondskefull plan som snabbt utvecklar sig till ett hot, även för Esther.

De rättslösa är en berättelse om ett cyniskt spel där människor skoningslöst offras. Där en europeisk rättskipning ställs mot brottslingar som inte skyr några medel för att nå profit. Och om hur det är att stå helt utanför samhällets skydd och vara rättslös.

Tack Piratförlaget och Malin för att jag fick läsa.

Författare: Malin Thunberg Schunke
Titlel: De rättslösa
Utgiven av: piratforlaget
Betyg:4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Mirja Turestedt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar