torsdag 9 maj 2019

Pojken som försvann - Cecilia Sahlström


En ganska ruskig, välskriven och fasansfull berättelse med högt tempo och stort driv. 
I boken beskriver Cecilia högerextrema miljö och deras tankar oerhört skickligt och samtidigt ger hon mig en inblick i hur det skulle kunna se ut i dessa kretsar. 

Jag gillar sättet som Cecilias angriper olika problem i samhället, hon gör det på ett mycket skickligt och trovärdigt sätt. 
Det här är ytterligare en bladvändare, boken består av korta kapitel som är både spännande och skrämmande, vilket gör att jag har svårt att lägga ifrån mig boken. Dessutom hålls jag på sträckbänken ända in i mål, jag undrar många gånger under min läsning av boken, Vem? och Varför?

TIPS
Läs böckerna i ordning då vi även får följa Sara och hennes familj i deras vardag.

  
Del 1 länk till blogginlägg  Vit syren 
Del 2 länk till blogginlägg I egna händerTack till Bokfabriken och Cecilia för recexet!


Handling
Året är 1998 och en tvåårig pojke i försvinner spårlöst från en förskola i Lund. Trots polisens ansträngningar, och till moderns stora förtvivlan, förblir fallet olöst.
Tjugo år senare får kommissarie Sara Vallén vid polisen i Lund in ett tips som tycks vara kopplat till den försvunne pojken. Samtidigt utsätts Saras döttrar Klara och Bella för trakasserier av en grupp unga män med nazistsympatier. Orsaken är att döttrarna startat en studentförening som stöder ensamkommande ungdomar i deras skolarbete. En av dessa ungdomar, Reza, hittas död i Höje å med ett hakkors inristat i pannan. Det inleds en omfattande jakt på mördaren samtidigt som Sara Vallén och kollegan Torsten Venngren följer upp de nya tipsen om den försvunne pojken från 1998.
Cecilia Sahlström har skrivit en skrämmande aktuell roman med starka kopplingar till dagens samhällsklimat och unga människors utsatthet. Ännu en gång är temat den unga människans utsatthet i en värld där de vuxna sviker.
Boken är den tredje delen om Sara Vallén.

Författare: Cecila Sahlström
Titlel: Pojken som försvann
Utgiven av: Bokfabriken
ISBN9789178350131
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

E- bok Storytel 

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar