söndag 5 maj 2019

I egna händer - Cecilia Sahlström

En bladvändare i traditionellt kriminalroman stuk. Boken består av korta rappa kapitel och handlingen förs framåt på ett snabbt och skickligt sätt, vilket gör att jag gärna läser ett kapitel till och sedan ett till. Den blir helt enkelt aldrig tråkig. Både person-som miljöbeskrivningarna är mycket bra gjorda det gör att jag som läsare kan skapa sig mina egna bilder, det är ytterligare ett stort plus i den här boken. 
En del i den här storyn handlar om hederskultur och fördomar och vad det kan leda till när någon väljer att trotsa den kulturen. Dessutom får man en inblick i vilka allvarliga följder det kan få för den som inte följer familjens traditioner. 
Man kan verkligen känna att författaren på ett skickligt sätt använder sina egna erfarenheter från polisyrket samt socialtjänsten, det gör boken trovärdig.
Jag tycker dock att del 1 Vit syren var mer spännande och att den här inte grep tag i mig lika mycket som del 1. Även den här storyn har flertalet oväntade vändningar och som jag skrev i en tidigare recension, så är det en av de viktigaste ingredienserna i en bra bok. 
Sammanfattningsvis så tycker jag att boken är läsvärd och jag gillar Cecilias sätt att skriva och föra historien framåt. Jag tycker dock att du bör läsa böckerna i rätt ordning då vi får följa Sara Vallén och hennes arbetsgrupp både på jobbet och privat. 
Tack till Bokfabriken för recexet!
Del 1 länk till blogginlägg  Vit syren 
Beskrivning
De blåvita banden på Västra Sommarstadens koloniområde står i bjärt konstrast till höstens lugn och varma färger.
En man är funnen död. Mördarens tillvägagångssätt känns på samma gång impulsivt som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet.
Den mördade visar sig vara en socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm: empatisk, social, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Och om han så vore – varför skulle han då ha mördats?
Det uppdagas att föräldrarna till offrets flickvän tyckte att han var allt annat än en passande svärson och ju djupare polisen gräver i hans relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga.


Författare: Cecilaia Sahlström
Titlel: I egna händer
Utgiven av Bokfabriken
ISBN9789176294703
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna på:  Storytel inläst av Maria Lyckow
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar