söndag 26 maj 2019

Sirener - Joseph Knox


Sirener är en bok som enligt baksidetexten borde vara en bok i min smak och jag trodde att jag skulle gilla. Den startar riktigt lovande, författaren skriver väldigt bra men den traditionellt grabbiga, brutala storyn är inte min typ. Att den dessutom är skriven i jag form, vilket  inte är my cup of coffé, gör inte saken bättre. 
Boken utspelar sig i England, i Manchester, med utifrån mina förutfattade tankar så hamnade jag hela tiden i USA både bilder och storyn mer amerikansk än engelsk.
En historia med mycket våld, droger, korrupta poliser och kvinnoförnedring och jag gjorde något jag sällan gör, jag la av och avslutade boken efter 1/3. 
Handling
Kommissarien Aidan Waits är på botten. Drogmissbruk, tvivelaktiga arbetsmetoder och undanhållande av bevismaterial har gjort en fortsatt karriär omöjlig. Djupt vanärad tvingas han börja jobba ”undercover” i Manchesters smutsigaste förorter, bland missbrukare, prostituerade och yrkeskriminella.

När en toppolitikers dotter rymmer hemifrån får han uppdraget att spåra henne. Snart befinner han sig i en malström av droger, utpressning och bedrägeri.
Författare: Joseph Knox
Titlel: Sirener
Utgiven avBokförlaget Polaris
ISBN9789188647030
Betyg:  🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Provläs lite ur boken
Lyssna 
Storytel: Uppläsare - Jens Hulten

Läs ett utdrag ur boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar