onsdag 22 maj 2019

Blodlokan - Louise Boije af GennäsTack Bookmark för att jag fick läsa!

Blodklokan är en spännande och välskriven historia där språket är enkelt samt att person och miljöbeskrivningarna fungerar bra. En relativt lättläst bok men de autentiska tidningsartiklarna blir för många och för långa. Detta gör att jag tycker den blir lite seg och jag tappar fokus.

I artiklarna beskrivs olika händelser som skett i maktens korridorer som tex. Palmemordet, tsunamin och bordellhärvan (Call girl) där den f d justitieministern Lennart Geijer var en av politikerna som pekades ut som sexköpare. Allt detta knyts ihop med Saras sökande efter vad som hänt med hennes pappa i historien. Min fundering är om man kunde minska lite på fakta texterna för att inte tappa tempot i historien. 

Dock ska sägas att intrigen är mycket bra och jag hade aldrig den minsta tanke på att sluta läsa den. Ett extra plus är givetvis att delarna från Örebro utspelar sig i mina kvarter, kul att kunna se gatorna och husen framför sig som beskrivs när Sara är hemma i Örebro och hälsar på :)

Sammanfattningsvis: 
Spännande, lättläst thriller med starka politiska influenser.

En psykologisk konspirationsthriller, där något otäckt ruvar i maktens korridorer.

Handling:

Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början går allt nästan för bra: kaféjobbet byts mot en anställning på pr-byrå och det torftiga rummet i förorten ersätts av en lyxig lägenhet på Östermalm. Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt – men vem? Och till vad?
Med Blodlokan, som är den första delen i Motståndstrilogin, byter Louise Boije af Gennäs genre och skriver för första gången en samhällskritisk, psykologisk thriller med stark koppling till verklighetens många ouppklarade svenska ”affärer”.


Författare: Louise Boije af Gennäs,
Titlel: Blodlokan
Utgiven av: Bookmark
ISBN9789177016281
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Lyssna: Storytel Författaruppläsning

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar