onsdag 3 november 2021

Plundringstider - Ewa Klingberg

Mina tankar
Ewa tillhör en av mina absoluta favoritförfattare i feelgoodgenren och jag såg verkligen fram emot att få läsa del 2 i hennes mysdeckarserie Värna­mord.
Återigen som det alltid är i Ewa böcker så är både miljö- och personbeskrivningarna riktigt vassa och det är lätt att känna som man är med i handlingen bland de härliga miljöerna i Småland.
Precis som i den förra boken Midsommarblot saknade jag lite driv. Den blev lite seg här och där och då tappade jag tråden. Men som helhet är båda de här böckerna väl värda att läsa. En perfekt serie med lite spänning, mystik och lite blod och brutalitet. 
Väntar med spänning på nästa bok i serien.


Boken
Journalisten Niklas Tell har funnit sig tillrätta i Värnamo efter flytten från storstaden. Stressen över att tömma faderns hus har klingat av och att bli sambo med sin vuxna dotter visar sig vara enklare än vad Niklas har trott. Vid sidan av sitt arbete ägnar han sig åt att nysta i fler av faderns ouppklarade fall.

Efter ett fridfullt julfirande hos Niklas syster Jill i Australien kommer Niklas och dottern hem till ett upp och nedvänt hus. Att någon har brutit sig in är uppenbart men inget tycks vara stulet. Däremot hittar Niklas en kvarlämnad lapp: om han inte slutar rota i de gamla fallen kommer han att råka illa ut på ett eller annat sätt …

Niklas låter sig inte avskräckas utan gräver vidare i det beryktade julgranskriget 1966 – ett mysterium som gäckat generationer av Värnamobor. Den vintern eskalerade kampen mellan rivaliserande gäng och två ungdomar dog. Fallet är fortfarande olöst – och någon vill uppenbarligen att det så ska förbli.

Plundringstider är andra delen i älskade Ewa Klingbergs mysdeckarserie Värna­mord.

Författare: Ewa Klingberg
Titel: Plundringstider
Utgiven avHistoriskamedia
Ljudbok: Mattias Linderoth
Omdöme: 3 🌲🌲🌲+


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar