tisdag 2 november 2021

Sweet Lolita - Kicki Sehlstedt

Mina tankar
Kicki Sehlstedt blev en ny och mycket trevlig bekantskap för mig. Hur har jag missat hennes böcker? 
Har du läst? Annars rekommenderar jag dig varmt att göra det. 
Sweet Lolita är del ett i en serie som just nu består av tre delar

Det här är en stark och gripande bok som jag ändå tycker ligger verkligheten ruskigt nära. På ett skrämmande sätt har Kicki lyckat fånga dagens samhälle på ett mycket verklighetstroget sätt och hon gestaltar den verklighet som gäller för en del unga flickor och kvinnor idag.
Det är allt från vidriga fysiska till psykiska övergrepp såväl online på olika chattforum till utnyttjande  idet verkliga livet. 
En berättelse med ett oerhört tempo och med ett driv som höjer spänningen till toppen.
Jag ser fram emot att läsa del två och tre som även de verkar oerhört spännande.

 


Tack Kicki för vinsten i din tävling på instagram
Boken

Sweet Lolita är den första delen i den kritikerhyllade Probono-serien. En spännande och angelägen kriminalroman om unga kvinnors utsatthet.


Journalisten Aida Svantesson håller på med ett viktigt grävande reportage. Samtidigt hittas hennes syster död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. I sitt desperata sökande efter svar på vad som hänt, får hon hjälp från oväntat håll. Den kända och frispråkiga kriminologiprofessorn Kajan Berglund var systerns handledare och leder in Aida på rätt spår. Deras gemensamma efterforskningar visar hur unga kvinnors jakt på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter. Steg för steg kommer de allt närmare sanningen.

Författare: Kicki Sehlstedt
Titel: Sweet Lolita 
Utgiven avBazar förlag
Omdöme: 💜💜💜💜 ++
Ljudbok :  Mirja 
Turestedt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar