tisdag 16 november 2021

Fri från skulden - Marianne Cedervall

Mina tankar
En ganska lågmäld berättelse där Fri från skulden är bok nummer två i Mariannes nya cosy crime-serie om den ofrivillige deckarprästen Samuel Williams i det fiktiva samhället Klockarvik i Dalarna. Tillsammans med polisen Maja- Sofia löser de återigen brott.

En bok som är helt ok men som mer puttrar på i ett lugnt tempo utan att egentligen lyfta riktigt. Det känns som det nästan blir för mycket kyrka, religiöst och nunnor för att vara i min smak, men trots det gillar jag boken och som tur är så tar den sig mot slutet och blir riktigt bra. 
Men som alltid, läs själv för ditt egna omdöme, vi alla tycker ju inte lika. Och tur är väl det.
Ett extra stort plus still det vackra omslaget av Anna Henriksson, pixelpiraya.

Boken

Prästen Samuel Williams privatliv är i gungning. Han och särbon Marit väntar barn samtidigt som han inte kan sluta tänka på en viss polis vid namn Maja-Sofia Rantatalo, som han träffade i samband med den mordutredning han hastigt och lustigt blev indragen i när han anlände till sin nya tjänst i Klockarvik i Dalarna några månader tidigare.


På jobbfronten är det dock betydligt lugnare, så Samuel bestämmer sig för att ta ledigt och åka till ett kloster i närheten på en helgretreat för att få ordning på alla tankar och känslor. Men precis när han börjat vänja sig vid tystnaden och rutinerna och bestämt sig för hur han ska staka ut framtiden får han veta att en kvinna i Klockarvik dött och att en annan blivit allvarligt sjuk. När den döda visar sig ha blivit mördad riktas misstankarna mot just klostret, eftersom både den döda och den sjuka haft täta kontakter med systrarna där.

Nu blir det upp till Samuel att ta reda på om klostret kan vara inblandat och om den man som deltagit i retreaten samtidigt som Samuel verkligen är den han utger sig för. Och hur är det med den före detta prästen som plötsligt dyker upp, har han helt rent mjöl i påsen?


Tack för recex

Författare: Marianne Cedervall
Titel: 
Fri från skulden
Ljudbok: Matias Holm
Utgiven av: Lind & Co
Omdöme: ✨✨✨ +


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar