måndag 10 maj 2021

Midsommarblot - Ewa Klingberg

Mina tankar 
Ewa är duktig på att väva ihop de olika tidsepokerna i sina romaner så även i den här boken som jag placerar i feelgoodcrime genren eller som jag såg att det kallas mysdeckare. 
Den håller ihop i de olika tids linjerna och jag blir väldigt nyfiken på hur Ewa till slut ska knyta ihop de båda parallellhistorierna. 
Jag kan bara säga att hon gör det på ett bra och kanske inte på ett allt för förutsägbart sätt.

Som vanligt är såväl miljö- som personbeskrivningarna härliga och det är lätt att leva sig in i berättelsen.
Enda svackan i den här kanske jag tyckte var att den var lite seg emellanåt och att den inte hade samma driv som i de tidigare böckerna har haft. 

Du får en välskriven och lättsamhistoria som är spännande på ett snällt sätt, helt oblodig och utan brutalt våld, men jag tror dock att jag gillar Ewas andra serier bättre, Huskvarna serien (Falska toner och söta vinbär och Begravningsbyrån Tranan. (Hemligare kan ingen vara ) de är äkta feelgoodare.

Jag hoppas ändå att Ewa fortsätter sin Värnamoserie och jag väntar med spänning på den.
Tack för recex.
Boken
Niklas återvänder till Värnamo för att begrava sin pappa, ortens välkända tidningsredaktör. Till kyrkan kommer också halvsystern Jill. Syskonen har inte setts på över femtio år och tillsammans åker de till den ödsliga villan som är fylld med barndomsminnen. Men Niklas lämnas snart ensam kvar med sorgen och dödsboet.

I takt med att Niklas tömmer pappans arbetsrum hittar han gulnade urklipp om ett mystiskt fall på 1960-talet. Hästhandlaren som spårlöst försvann väcker Niklas nyfikenhet. Kan han bringa ljus i fallet som gäckade hans pappa i så många år? Och på så vis också komma närmare både den far och den syster han aldrig riktigt har lärt känna. Den korta visiten i Värnamo drar ut på tiden, och plötsligt känns storstadens höga tempo och måsten inte längre lika lockande.

Midsommarblot är första delen i Ewa Klingbergs nya mysdeckarserie. Återigen har hon valt en småländsk småstad som skådeplats, och läsaren bjuds in till en värld bestående av skrönor, härliga karaktärer och en och annan påse Ahlgrens bilar.

Författare: Ewa Klingberg
Titlel: Midsommarblot 
Utgiven avHistoriskamedia
Ljudbok: Mattias Linderoth
Omdöme: 4 🐎🐎🐎🐎
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar