onsdag 3 november 2021

De rotlösa - Frida SkybäckMina tankar
Jag har nog läst allt som Frida har skrivit och jag har gillat såväl de historiska romanerna som hennes feelgood böcker.
Jag hade höga förväntningar på Fridas spänningsdebut, ja kanske det var det som var felet för jag blev så besviken.
Trots att karaktärerna var intressanta och storyn väl
underbyggd så saknade jag något. Kanske var det att handlingen kändes lite tunn och förutsägbar. Trots ett högt tempo kändes det inte riktigt som om drivet fanns där och jag hade svårt att känna spänning.


Kanske om boken hade kallats relationsroman istället så kanske jag hade haft helt andra förväntningar på boken. Visst finns det en del spänning med den behandlar mer hur de olika karaktärernas uppväxt har sett ut och en hel del relationsproblem.  
Boken är lättläst och som alltid gillar jag Fridas sätt att skriva. Hennes språk och förmåga att knyta ihop säcken är lysande så även i den här boken.

Boken

Lydias bror Dani bär på ett mörkt förflutet. Som trettonåring värvades han av ett kriminellt gäng och dömdes för misshandel och narkotikabrott innan han lyckades bryta sig fri. De senaste åren har han skaffat både jobb och lägenhet och lovat sin familj att aldrig mer begå brott, så när Lydia kontaktas av polisen och får veta att Dani är misstänkt för att ha fört bort en ung kvinna rasar hela hennes tillvaro.
Men det är något som inte stämmer med anklagelserna mot Dani och eftersom polisen är övertygad om att han är skyldig börjar Lydia själv gräva i fallet. Den försvunna kvinnan, Linnea Arvidsson, är bosatt i det välbärgade området Västra hamnen och studerar vid Malmö universitet. Hennes skola ligger bara ett stenkast från det kafé där Dani arbetar. Men varför skulle han föra bort en kvinna som han inte har någon som helst koppling till? Och är Linnea verkligen den polisen och media verkar tro att hon är? I en desperat jakt på svar försöker Lydia hitta sin försvunne bror.

De rotlösa är en drabbande spänningsroman i vilken vi får följa historien genom tre perspektiv. Den första delen berättas av Lydia, den andra av Dani och den tredje av Linnea. Genom dem får vi lära oss hur tufft det kan vara att växa upp i ett av Malmös fattigaste områden, men också hur kärlek kan få oss att göra saker vi aldrig trodde var möjliga.

Tack Frida och LB-förlag för att jag fick möjligheten att läsa 


Författare:  Frida Skybäck
Titel: De rotlösa
Utgiven av: LB förlag
Omdöme: 📕📕📕


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar