lördag 7 november 2020

Dö för vårt syndiga släkte - Marianne CedervallMarianne Cedervall har nu kommit med ytterligare en ny serie och den här gången är det en polis, Maja - Sofia och prästen Samuel som har huvudrollen i berättelsen och det är de som ska lösa mystiska mord som inträffar i en liten by i Dalarna.

Jag har hittills älskat alla böcker skrivna av Marianne och då främst de som handlar om Majvor och Hervor.
Tyvärr tycker jag att den här är milsvid långt i från de böckerna. Den är svår att komma in i, den har inget driv från början och personregistret är bort i tok för stort vilket gör att jag har svårt att ha koll på historien. Alla dessa dubbelnamn gör mig smått galen.

Trots det gillar jag på något konstigt vis boken och jag måste säga att den lyfter mot slutet och blir riktigt bra. Kanske nästa del startar i det tempot som den här slutade och då kommer den att bli kanonbra.
Men som alltid, läs själv för ditt egna omdöme, vi alla tycker ju inte lika. För den är väl värd att läsa.
Ett extra stort plus still det vackra omslaget av Anna Henriksson, pixelpiraya.

Om boken

Lite motvilligt har prästen Samuel Williams tagit ett vikariat i sömniga Klockarvik i Dalarna. Lugn och ro blir det dock inte tal om på nya jobbet, för när Samuel anländer möts han av en makaber syn: På kyrkogården har någon lutat ett lik mot två järnkors.

Den döde mannen visar sig vara Finn Mats Hansson, hotellchef och även kyrkorådsmedlem, och istället för den mjukstart med körövningar och kyrkkaffe som Samuel sett framför sig slungas han rakt in i församlingens både nya och gamla konflikter. Somliga bubblande under ytan, andra nu för helt öppen ridå - i och med mordet på Hansson.

Under polisutredningen som följer blir det Samuels uppgift att samarbeta med kriminalpolis Maja-Sofia Rantatalo, även hon inflyttad till Klockarvik, samtidigt som han måste försöka hålla igång åtminstone delar av ordinarie julverksamhet i kyrkan. Och ju närmare utredningen kommer en lösning, desto närmare kommer även prästen och kriminalpolisen varandra.

Tack för recex

Författare: Marianne Cedervall
Titlel: 
Dö för vårt syndiga släkte
Utgiven av: Lind & Co
Omdöme: ✨✨✨ +

Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Matias Holm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar