söndag 30 augusti 2020

En evig sömn - Anna Roos
En evig sömn är del två i Annas nya serie som utspelar sig i den lilla idylliska staden Trosa. Den nya serien har ett genomgående sagotema och i En evig sömn dras det paralleller till sagan om Törnrosa.
En välskriven bok med en spännande intrig med mycket lite våld, så vill du ha mycket blod och våldsamma scener kanske du blir besviken för det här är en ganska snäll men tät och välskriven deckare.

Vera som är huvudkaraktären är varken polis eller journalist som man är van vid i dagens deckare. Hon är en revisor som råkar snubbla in på ond bråd död som kanske har kopplingar till hennes tidigare liv när hon var bosatt i Trosa som barn och tonåring
 
Den här boken är ingen tegelsten men det gör inget för Anna gör det så proffisgt utan en massa transportsträckor vilket jag gillar skarpt. Inte en massa onödiga utvikningar, vilket gör att det är en snabbläst bok.
Dock gäller det att vara fokuserad. Det krävs att du som läsare inte hoppar över eller försöker dig på någon typ av skumläsning.

Den här boken gillar jag betydligt mer än del ett. Ett bättre driv och ett mer sammanhållen historia som håller hela vägen.
Spännande, oförutsägbar med trevliga miljö och personbeskrivningar
Extra plus för det sagolikt vackra omslaget på boken och för den fina hälsningen från Anna 💓
Läs gärna del ett först Lika i dödenHandling 
Vågorna slår mot bryggan nedanför slottet. En ensam orm ringlar förbi ett cigarettpaket med texten »Rökning dödar« och vidare in bland stenarna i muren. Under gårdagskvällen trängdes skålande ungdomar på slottsgården. Nu är platsen folktom, bortsett från kvinnan som ligger intrasslad i rosenbuskarna och vars prinsesskrona skimrar lockande i solen.

Sommarturisterna har börjat anlända till den gamla badorten Trosa, men Vera Jansson har ännu inte sålt sitt barndomshem. Dessutom har hennes senaste framgångar på revisionsbyrån vunnit dem nya klienter i trakten. Vera tar på sig att granska ett av företagen, en nystartad och snabbt växande dejtingsajt.

Uppdraget ser ut att bli enkelt, men så hittas en ung kvinna från orten medvetslös och misstankarna riktas mot den man Vera som barn anklagade för oönskade närmanden. Samtidigt upptäcker hon att den nya dejtingsajten innehåller flera tvivelaktiga profiler och Vera får lära sig att evig kärlek kan stå personen som söker den dyrt.

Tack LB förlag och Anna för fint rec ex.


Författare: Anna Roos
Titlel: En evig sömn
Förlag:LBförlaget
Betyg: 4🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar