fredag 13 december 2019

En cirkel av sten - Elly GriffithsDet här är en av mina absoluta favoritförfattare alla kategorier. Historierna om arkeologen Ruth Galloway och hennes kollegor och deras oftast udda brottsutredningar är så vansinnigt bra. Nu för tiden kan jag nog påstå att jag är en i deras stora udda familj.

Ruth är en smart, ensamstående mamma och hennes styrka är att datera gamla ben och tillsammans med stans poliskommissarie, Harry Nelson, och den mystiske druiden Kaba hamnar hon i mystiska fall.

Författaren är oerhört skicklig att fånga läsaren med sina personporträtt, sina miljöbeskrivningar, men även med att väva ihop intrigen på ett mycket bra sätt.
I alla böckerna om Ruth finns en mordhistoria men mycket handlar om huvudkaraktärnas privatliv, därför ska man läsa den här serien i rätt ordning.


Mitt omdöme: Är du som jag ett stort fan av Elly Griffiths blir du nog inte besviken!
Som vanligt får du en mysigt, lättläst och lite lagom läskigt bok med en hel del magi, en del fantasi med även en romantiskt och trevlig läsning. Dock är inte den här den bästa och den har lite väl mycket återblickar kan jag känna.
Jag har lyssnat på den här och älskar Angela Kovács uppläsning av boken.


Bild lånad från news.cision.com
Handling
I den brittiska succéseriens elfte bok om rättsarkeologen Ruth Galloway hemsöks hon och kommissarie Harry Nelson av ett spöke från det förflutna. Samtidigt är deras gemensamma framtid osäkrare än någonsin, med tanke på att Nelsons fru ska föda barn när som helst.

Nelson har fått en rad hotfulla brev. De är anonyma men påminner om brev han fick för länge sedan. Då ledde de till ett fall som har förföljt honom sedan dess, fallet som sammanförde honom och Ruth och gällde en flicka han inte kunde rädda.

Ruth arbetar med en utgrävning i Norfolks saltängar och plötsligt hittas benrester i en cirkel av sten. De visar sig tillhöra en försvunnen tolvåring. Allt mer påminner om det gamla fallet, men mannen som skrev breven till Nelson är död. Eller?


Författare: Elly Griffiths 
Titlel: En cirkel av sten
Utgiven av: esterbonnier 
ISBN: 9789137153810
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Lyssna
Storytel - Uppläsare Angela Kovács

Läs fler bokbloggar.se

Ruth Galloway som huvudperson

 • 2009: Flickan under jorden (The Crossing Places, 2009)
 • 2010: Janusstenen (The Janus Stone, 2010)
 • 2011: Huset vid havets slut (The House at Sea’s End, 2010)
 • 2012: Känslan av död (A Room Full of Bones, 2012)
 • 2013: En orolig grav (Dying Fall, 2012)
 • 2014: De utstötta (The Outcast Dead, 2014)
 • 2015: De öde fälten (The Ghost Fields, 2015)
 • 2016: En kvinna i blått (The Woman in Blue, 2015)
 • 2017: Dolt i mörker (The Chalk Pit, 2017)
 • 2018: Den mörka ängeln (The Dark Angel, 2018)
 • 2019: En cirkel av sten (The stone circle, 2019)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar