torsdag 26 september 2019

En läsvärd Noir- deckare Falskt namn

Författare Ida Axelsson 

Det här är del tre i en serie som utspelar sig i Helsingborg, huvudkaraktären är den lite udda kriminalinspektör Linn Wide och hennes kollegor. 
Precis som i de två tidigare böckerna,
Svart skugga och Dolda spår (tidigare blogginlägg), pågar det flera parallella berättelser i boken, vilka författaren knyter ihop på ett mycket trovärdigt och skickligt sätt.

Det här är den bästa och mest spännande boken i serien tycker jag. Och jag gillar Linn Wide då hon inte är och beter sig som en standard polis, hon är mycket intressant att följa. En liten extra krydda är att hon har på många sätt ett brokigt förflutet.
Koka en kopp te, tänd några ljus och kryp upp soffan med en härlig filt och läs en bra deckare.

Böckerna kan läsas separat, men många saker hänger ihop så min rekommendation är att läs dem i följd.

Mitt omdöme:

Spänning, dramatik och oförutsägbarhetEn lättläst bok med korta rappa kapitel som gör att det blir ett bra driv framåt dessutom är de detaljrika, trovärdig och spännande. Den har allt man vill ha i en deckare och dessutom ser Ida till att hålla ett fast grepp om läsaren, ända in i mål.Del 1 och 2 i serien om Linn Wide

Handling
Vem vågar du lita på när inte ens din närmaste är den du trodde?

De första vårtecknen har börjat visa sig i Helsingborg när staden skakas av ett brutalt knivmord.

Kriminalinspektör Linn Wide och hennes kollegor utreder fallet och inser att den mördade mannen inte är den han utgett sig för att vara. Ju mer Linn gräver i offrets förflutna, desto fler fiender dyker upp. Men vem av dem är beredd att mörda?

Samtidigt blir Linn vän med en ung kvinna som nyligen flyttat till staden. När den mörka sanningen bakom hennes flytt uppdagas försöker Linn hjälpa henne, men frågan är om Linn är rätt person, eftersom hon har fullt upp med sina egna demoner
Tack Mimaförlag och Ida Axelsson för att jag fått läsa den här boken.

Författare: Ida Axelsson 
Titlel: Falskt namn
Utgiven avMIMA förlag
ISBN9789188845597
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar