torsdag 5 september 2019

Dämpa inflammation - en praktisk guide till ett friskare liv - M. Johansson & R SundbergDen här boken har jag sett fram emot att få läsa då både jag och min man lider av kroniska inflammationer

Och jag lovar dig att jag blev inte besviken, jag sträckläste den så fort den landat i min brevlåda. Jag har dragits med min fibromyalgi i över 20 år och jag önskar att jag fått den här boken då när läkarna sa åt mig att det är bara att gilla läget.

Det här är en bok, som på ett enkelt och lättförståeligt sätt beskriver problematiken med kroniska inflammationer men som även ger konkreta svar på mina funderingar.

Dessutom ges det mängder av goda råd, tips och recept som jag givetvis kommer att testa.

Jag uppmanar verkligen just dig att läsa boken, även om du inte känner att du kanske har en kronisk inflammation, så har du kanske någon gång i ditt liv känt dig uppblåst i magen eller funderat på varför du snorar mycket efter du ätit eller druckit något, men du kan inte riktigt sätta fingret på varför. vill du veta varför? Då är boken absolut för dig.

I kapitel 1, som är ett kapitel lite för sig själv, före de tre huvuddelarna, förklaras det vad inflammation är och de ställer frågan; Hur inflammerad är du?

Där finns ett självtest där du ska svara på ett antal frågor för att skatta ditt egna mående just nu.


Testet är uppdelat i två delar,
Test 1
Självtest - inflammation 
Test 2 
Självtest - Livsstil
Du gör testet och så får du veta ett resultat på hur du och din kropp mår, när det kommer till hälsa och livsstil.
Författarna menar nämligen att dessa två helt och hållet hänger i hop och att man måste fokusera på vikten av eller bristen på goda vardagsvanor.(s.17)

Boken är uppdelad i tre delar,
  1. Näring, immunförsvaret och tarmen, ett mycket intressant och lärorikt kapitel med många ahaupplevelser.
  2. Detox och avgifning även detta kapitel ger mig mycket att fundera över och nu går hjärnan på högvarv.
  3. Om stress, återhämtning och psykologiska faktorer, nu är jag så laddad så jag läser högt för min man. Han kommenterar med,
" Jag ska nog också läsa den där boken"
Sammanfattningsvis: En av de absolut bästa böcker jag läst för att få förståelse för vad kronisk inflammation är och hur jag kan hjälpa mig själv genom att följa dessa råd och tips som ges. Helt klart en bok som ger inspiration och massor av motivation till förändring.


Bild lånad från informfitness.com


Från förlagets sida
Detta är en bok för den nyfikna och hälsointresserade läsaren som är redo att förbättra sin hälsa från grunden.

Att inflammation är grundorsaken bakom de allra flesta sjukdomar är numera välkänt, men även friska och symptomfria människor kan lida av hormonrubbningar och förhöjda inflammationsmarkörer. Det kan utgöra grunden för infertilitet, svårbehandlad övervikt, håravfall, ledsmärtor, depression eller någon annan numera vanlig åkomma.

Har ett sådant tillstånd väl dykt upp väntar inte sällan fler med tiden, så det gäller att vända trenden så tidigt som möjligt. Nu har det tack och lov visat sig att även allvarliga, kroniska sjukdomar går att förbättra med radikala livsstilsförändringar. Den här boken berättar vilka metoder som är mest effektiva och vad som går att påverka på egen hand.

Dämpa inflammation är liksom sin föregångare oerhört faktarik, men varvar fakta med praktiska tips, recept och strategier. Informationen har gjorts mycket mer lättillgänglig så att det ska gå snabbt för läsaren att omsätta den i praktiken. Boken är också uppdaterad med nya spännande rön, och som vanligt är innehållet evidensbaserat och förankrat i den senaste forskningen. Innehållsmässigt inkluderas kost och tarmhälsa, avgiftning och fasta samt psykisk hälsa, stress och återhämtning.


Ett stort tack till BladhbyBladh och till författarna samt till Jenny Schyttberg för att jag fått läsa den här fantastiska boken

Författare:  Martina Johansson & Ralf Sundberg
Titlel: Dämpa inflammation - en praktisk guide till ett friskare liv
Utgiven avbladhbybladh
ISBN: 9789188917164
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟Finns hos
Bokus
AdlibrisInga kommentarer:

Skicka en kommentar