tisdag 17 september 2019

Spännande thrillers, Svart skugga och Dolda spår - Ida Axelsson






















Två riktigt bra thrillers som båda bjuder på bra bra storys och personskildringar. 
Karaktärerna i böckerna känns mycket trovärdiga och man följer deras privatliv som får ta en stor plats i båda böckerna. Det pågar flera parallella berättelser som knyts  ihop på ett riktigt bra sätt.
Jag gillar Linn Wide, hon är en intressant polis att följa, inte riktigt som standardpoliser som man är van att läsa om, hon har på många sätt ett brokigt förflutet. 

Mitt omdöme
Dessa är mycket lättlästa och har bra driv framåt dessutom är de detaljrika, trovärdig och spännande. De har allt man vill ha i en deckare och de har sin läsare i ett fast grepp.


Handling
Svart skugga är den första fristående boken i Helsingborg Noir-serien om kriminalinspektör Linn Wide.
Vi har alla ett förflutet. Frågan är hur vi låter det påverka oss.
Uteliggaren Damir hittar en hängd kvinna ovanför terrasstrapporna i Helsingborg. När polisen kommer till platsen möter Damir sin barndomsvän Linn Wide som ska utreda fallet. Mötet väcker minnen från en annan tid, ett annat liv: varför hade hon plötsligt lämnat honom och Helsingborg? Och varför kom hon tillbaka nu?

För Linn Wide blir fallet en tuff start på nya jobbet. När hon sedan inser att den hängda kvinnans död hänger ihop med hennes egen mörka hemlighet rasar allt. Men hur långt är hon beredd att gå för att dölja sanningen?



Dolda spår del två i serien om Linn Wide, polisinspektör i Helsingborg.
Snön ligger över Helsingborg när en polsk flicka hittas död i tunneln vid Hälsobacken. Ingen förstår vad den unga kvinnan gör i Sverige när hon egentligen arbetar som au pair i Dubai. I skuggan av sociala medier uppdagas ett spel där maktens män och unga kvinnor är deltagarna. Alla vet reglerna. Men alla följer dem inte. Samtidigt anmäler Anders Halvarsson sin syster försvunnen, ett år efter att han senast talade med henne.

Författare: Ida Axelsson 
Titlel: Svart skugga och Dolda spår
Utgiven avMIMA förlag
ISBN9789188845610 och 9789188681980
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Finns på storytel 
Tredje delen heter Falskt namn boksläpp var i augusti 2019, recension kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar