tisdag 3 september 2019

Renässansringen - Elisabeth Öhman

Tack Elisabeth och Mimaförlag att jag fick läsa.

En formidabel fortsättningen på Drottningklockan och precis där den slutar tar Renässansringen vid.

Har du inte läst del ett tycker jag absolut att du ska göra det först, men det funkar att läsa Renässansringen om man vill utan att läst den första eftersom tillbakablickarna gör det lätt att hänga med.

Precis som i Drottningklockan har Elisabeth gjort ett fantastiskt research arbete och hela historien och de historiska inslagen känns mycket trovärdiga.

Dessutom är både person- och miljöbeskrivningar underbara, vilket gör att jag som läsare kan se både miljöerna och personerna som i en film. Aron är en härlig gubbe som snubblar över mystiska saker och vem skulle inte vilja jobba för drottning Elizabeth? Kan Arons dröm bli verklig?

Sammanfattningsvis: Underhållande bok med lagom spänning och inga blodiga scener, en riktig mysdeckare med feelgoodkänsla… och du, det finns spännande recept bak i boken!

Läs gärna mina tankar om del 1

Från förlagets sida
Mitt under senrenässansens glansdagar år 1562 galopperar den mystiske Mr Walker in i kungaborgen Palace of Holyroodhouse i Edinburgh för att fria till Drottning Mary Stuart av Skottland. Han erbjuder henne en magnifik ring, vars krona är formad som en dödskalle.

Kyrkogårdsvaktmästaren och amatörurmakaren Aron Petterssons heta passion för klockor leder honom rakt in i ett dramatiskt äventyr där en besynnerlig Londonvåning, en faster med hemlighetsfulla drivkrafter, drottning Elizabeth II:s guldgnistrande slottsklockor och den dödsskallemärkta renässansringen försätter honom i rejäl knipa.

Renässansringen är en äventyrlig spänningsroman där kyrkogårdsvaktmästaren och amatörurmakaren Aron Petterssons livsdrömmar utmanas av en sällsynt förmåga att snubbla in i rafflande världshändelser medan hans besatthet av klockor leder honom rakt in i monarkins högsäte.
Författare: Elisabeth Öhman
Titlel: Renässansringen
Utgiven avMIMA förlag
ISBN9789188845429
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
Palace of holyroodhouse Edinburgh Källa: rct.uk 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar