lördag 17 augusti 2019

Livmodermakt - Erika Rockborn


Här har du en feelgoodroman som inte är så där självklart söt och go, men som ändå har de där goa mysiga vibbarna.

Erika skriver med ett vackert beskrivande språk som som ger mig som läsare möjlighet att verkligen känna som om jag är med i berättelsen. Ett stort plus är hennes sätt att beskriva de olika karaktärerna då personbeskrivningarna är helt underbara, som tex. regnbågsfamiljen och krokimodellen Lisette.Jag tycker det är mycket intressant att få det manliga perspektivet om barnlängtan och tankar som jag kanske inte tidigare reflekterat över börjar ta form i mitt huvud. 
En mycket lättläst bok som jag slukar i ett svep, då Erika trollbinder mig med sina korta kapitel och med små cliffhängers. 
Det här är första delen i Modertrilogin del två heter Modermakt. 

Sammanfattningsvis: Mysig, charmig som manar till eftertanke. Upp i soffhörnet med något gott att drick en skön pläd och några tända ljus, NJUT!
Lånad av henrigylander.

Från bokförlagets sida
Sista ordet om barnaskap kan modern ta.

Livmodermakt tar upp moderskap och faderskap, något som huvudpersonerna återkommer till som livsavgörande frågor att besvara.
Martin Lindahl, en ständigt arbetande, lyckligt gift distriktsläkare har nyligen passerat de fyrtio. Han vill inget hellre än att bli pappa men hans hustru Madeleine är mer inriktad på sin karriär än någonsin. Dessutom är hon hårt styrd av sin mamma. Martin känner sig maktlös.

Alla människor runt Martin verkar dessutom skaffa barn. Till och med hans barndomsvän Sebastian som är gift med en man lyckas.
Frustrerad över sin tillvaro låter sig Martin övertalas att gå en sommarkurs i krokiteckning. Mötet med den fylliga, livsbejakande modellen Lisette överrumplar honom. Plötsligt är Martins annars så inrutade tillvaro totalt upp och nedvänd. Men vad är det egentligen Martin känner för den attraktiva Lisette? Ska det någonsin förunnas Martin att få bli pappa?


Läs även del 2 Modermakt
Författare: Erika Rockborn
Titlel: Livmodermakt
Utgiven av: Pocket hos Hoiförlag 
ISBN: 9789176972076 
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟

Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Magnus Schmitz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar