måndag 23 september 2019

Feelgood ur ett manligt perspektiv, Modermakt - Erika Rockborn


Uppföljaren till Livmodermakt, Modermakt tar vid några år senare från att del 1 slutat.
Martin jobbar på, både yrkesmässigt och med sin relation till Madeleine, men dessvärre känns det som allt håller på att glida honom ur händerna.
Precis som i den första delen i den här trilogin så skriver Erika en feelgoodbok med lite mörka undertoner och det finns något djupare i berättelsen än bara vardagliga göranden. 

Återigen fångar Erika det manliga perspektivet och det känns som jag tränger mig in i Martins huvud och får en annan förståelse på hur en mans känslor kan se ut, och hur det kan kännas att bli helt maktlös som man gentemot mamman och hur Martin ofta känner sig överkörd och orättvist behandlad. 

Det här är en feelgoodroman som inte är så där självklart söt och tillrättalagd, men som ändå har det där härliga som ska finnas när vi pratar feelgood, man får kärlek, passion, mysiga beskrivningar om livet och sist men inte minst en del goa skratt.

Erika skriver med ett vackert beskrivande språk som som ger mig som läsare möjlighet att verkligen känna som om jag är med i berättelsen. Jag gillar hennes sätt att beskriva de olika karaktärerna i berättelsen och personbeskrivningarna är klockrena och helt underbara. Som den här till exempel:

 "Asiatiskt påbrå med rakt svart hår i kort page med uppklippt nacke. De mandelformade ögonen inramade av mörkgrå kajal och en boa i fuskfäls runt halsen. Bara cigarettmunstycket och fjäder i håret som fattas tänkte Martin..."s.151Mitt omdöme: Annorlunda feelgood ur ett manligt perspektivMysig, charmig och som manar till eftertanke.

Handling
Martin Lindahl borde vara överlycklig. Hans önskan att bli pappa har gått i uppfyllelse. Döttrarna Elsa och Anna är hans ögonstenar. Men livet som pappa har visat sig vara mer komplicerat än han kunnat föreställa sig. Yngsta dottern har ett funktionshinder som ger hela familjen utmaningar. 

Tillvaron är intensiv och vardagspusslet är svårt att lägga. Svärmor lägger sig i det mesta och förhållandet börjar knaka i fogarna. Så möter Martin en dag en person ur det förflutna som påverkat honom djupt. Han inser att han måste tygla sina känslor för att inte äventyra familjetillvaron.
När en tragedi drabbar familjen får svärmodern fritt spelrum och hela Martins liv kastas omkull.
Modermakt är uppföljaren till Livmodermakt och andra boken i Modertrilogin. Serien är ett relationsdrama med feelgoodkänsla som spänner över femton år i läkaren Martin Lindahls liv.

Författare: Erika Rockborn
Titlel: Modermakt
Utgiven av: Hoiförlag 
ISBN:9789176971987
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
AdlibrisInga kommentarer:

Skicka en kommentar