måndag 26 augusti 2019

Det lilla galleriet i solen - Marie Sammeli

Hur ska man beskriva en bok när man känner att superlativen inte räcker till?
Jag måste utfärda en varning...  börjar du läsa så kommer du inte att lägga den i från dig, så ha gott om tid, tänd ett ljus, koka en kopp te och kryp upp i din favorit fåtölj och njut.
I min värld är det här en av de absolut bästa feelgood böcker jag läst som är skriven av en svensk författare, i gott sällskap med Emma Hambergs böcker om Rosengädda och Marianne Cedervalls böcker om Majvor och Hervor.
Jag drar snabbt paralleller till Jojo Moyes och Lucy Dillon som är mina favoriter inom feelgood genren och Marie står med flaggan i topp med sin debutroman. 
Du får en mysig, härlig och väldigt charmig bok som har allt! Kärlek, problem, lite hundar och massor med förvecklingar. En bok som ger energi.
Ett lätt och trevligt språk där beskrivningar av både personer och miljöer görs på ett mycket skickligt sätt.
För mig måste en feelgoodbok innehålla:
  • intressanta karaktärer,
  • en historia som har ett innehåll
  • det ska finnas skratt 
  • det får gärna finnas problem, men inte för mycket 
  • inte för gullig men gärna lite lagom söt 
  • den ska ge mig lugn och välbehag 

Sammanfattningsvis: Feelgood som innehåller precis allt du önskar dig!
Börjar du läsa så slutar du inte förens boken är slut, och då med en stor suck och ett neeeej jag vill ha mer.

Från förlagets sida
Det lilla galleriet i solen är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man förväntat sig. En bok om oväntade vänskapsförhållanden, en ouppfostrad hund, en attraktiv veterinär, en berömd tavla och ett litet galleri i solen…
Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR-branschen i Stockholm går allt annat än glimrande.
När hennes man Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka – hon, Tom och deras son Theo – till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare…
Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det lilla galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma med in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare?
Författare: Marie Sammeli 
Titlel:Det lilla galleriet i solen
Utgiven av: Bladhbybladh 
ISBN:9789188917041
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris

Storytel: Uppläsare: Gunilla Leining
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar