lördag 17 augusti 2019

Turisten - Olséni & Hansen

Tack Bokfabriken för recex

En klassisk mysdeckare med en härlig blandning av humor, dramatik och spänning. Gillar du mysiga feelgood deckare som är allt annat än blodiga, då ska du absolut läsa den här.

Personbeskrivningarna och den lite torra humorn är det som gör att jag faktiskt läser klart boken, annars kände jag att den inte var en av de bästa i den här genren jag läst.

Tempot är inte speciellt högt och drivet kunde kanske varit lite bättre, men vem är den skyldige? Ja det får du allt vänta på att få veta ända tills de absolut sista sidorna.

En humoristisk deckare med opålitliga pensionärer, en korrupt kyrkoherde och landets lataste polis.Det är den femte boken i serien om mord i Falsterbo

Sammanfattningsvis: Underhållande feelgood deckare med humor och charm. 


Handling
När Egon, 86 år, och hans ständige vapendragare, Ragnar, ställer ut en väns veteranbil på Skanör-Falsterbos årliga bilshow hittar de en död man i bagageutrymmet. Vem mannen är och hur han har hamnat där blir ett fall för Mårten Lind på Skanörspolisen. När kroppen sedan försvinner kompliceras saker och ting, och Mårten blir påtvingad en ny kollega som vill ta över utredningen. Samtidigt har Egon, trots att han inte tror på Gud, gått med i kyrkorådet. Han misstänker att den nytillträdde kyrkoherden inte har rent mjöl i påsen ...

Författare: Olséni & Hansen
Titlel: Turisten 
Utgiven avBokfabriken 
ISBN9789178351732
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Lyssna 
Storytel  Uppläsare: Anton Körberg
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar