fredag 1 mars 2019

Oxen, De hängda hundarna - Jeans Henrik Jensen

Äntligen har jag tagit tag i en bok som jag länge tänkt att läsa och jag blev verkligen inte besviken.Tack Bokförlaget Polaris för recensionsex. 
Mina tankar om boken
De hängda hundarna är första boken om krigsveteranen Oxen och jag är lyrisk vilken härlig start på en serie.
Det här är en spännande och bitvis ganska otäck bok tycker jag, den bjuder på hög spänning från start till mål med många oväntade vändningar. Jag förstår varför serien om Niels Oxen har blivit så populär för Jensen skriver med både inlevelse och djup, med såväl intressanta person- som miljöbeskrivningar. De olika karaktärerna är verkligen spännande individer. Självklart försöker jag analysera hit och dit vem som är den skyldige men varje gång jag tror att NU vet jag, så tar historien en ny vändning och det var bara för mig inse mig besegrad. Bra thriller, enligt mig, ska vara så här, de ska hålla mig på sträckbänken och låta mig bli frustrerad av alla mina galna gissningar och slutsatser. Jag kan bara säga LÄS den, det är ett väldigt bra driv i berättelsen, en riktig bladvändare!

Handling
Niels Oxen, Danmarks mest prisade soldat och krigsveteran bor med sin hund Mr White i en källarlokal. Han är en udda man, en enstöring som bestämmer sig för att flytta ut till skogen för att fly sina demoner. Med det blir inte riktigt som han tänkt sig, drömmen om frid blir till mardröm. Hans läger ligger på slottet Nörlunds mark och en kväll när han är ute och strövar upptäcker han livvakter vid slottet och bestämmer han sig för att undersöka varför. Och helt plötsligt befinner han sig mitt i någonting han sedan bittert kommer att få ångra. Vilket visar sig vara ett väldigt dåligt beslut, för helt plötsligt är han misstänkt för mord. Ett mord med kopplingar till en rad dödsfall med bara en sak gemensamt: hängda hundar …

Det här är en serie där du bör läsa böckerna i rätt ordning:


  • De hängda hundarna (Del 1)
  • Mörkermännen (Del 2)
  • Den frusna elden (Del 3)
  • Lupus (Del 4)

Författare: Jeans Henrik Jensen
Titlel: Oxen, De hängda hundarna
Utgiven avBokförlagetpolaris
ISBN:9789188647443
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna 
Storytel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar