söndag 9 juni 2019

Ett frågetecken är ett halvt hjärta - Sofia Lundberg

Stort tack till Sofia och älskapocket för den fina sommarpresenten
💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓

Vilken underbar bok, jag bara älskar den. Språket, gestaltningen av personer och sättet att förmedla olika känslor och sinnesstämningar på är briljant. I klass med mina favoritförfattare i feelgoodgenren, Jojo Moyes, Lucy Dillon och Jenny Colgan. Jag hoppas du fortsätter att skriva många, många böcker.

Sofias extremt skickliga sätt att växla mellan nu- och dåtid för att få fram Elins historia är lysande, det ger hela berättelsen en dimension som är kanon.

Det är så gripande att få följa Elins resa för att lära känna sig själv och för att övervinna både skam och skuld och hur hon till slut vågar öppna upp sitt innersta. Sofia lyckas med att  beskriva allt detta på ett sätt som gör att jag känner så starkt för Elin och hennes ångest. och att det hela känns så otroligt äkta.
Historien vävs ihop på ett trovärdigt sätt och jag känner mig lite tom inombords när jag läser sista meningen...redan slut är min reflektion.

Sammanfattningsvis: LÄS DEN och njut, en liten näsduk kan vara på sin plats. 
Glöm inte...
 Ärlighet varar längst.
Handling
Elin Boals lever det perfekta livet. Hon är framgångsrik fotograf i New York, hon är sedan länge gift med Sam och tillsammans har de sjuttonåriga dottern Alice. Men någonting har alltid saknats.

En dag får Elin ett brev från barndomsvännen Fredrik, han som en gång var hennes livlina under den fattiga uppväxten på Gotland. En röst från den barndom hon har gjort allt för att förtränga och som ingen annan känner till, inte ens hennes närmaste. Med det oväntade livstecknen kommer minnena och tankarna tillbaka. Det fjärmar henne allt mer från familjen och fyller henne med skam över det hon en gång gjorde, det som fick henne att fly och aldrig mer återvända.


Till sist förstår Elin att hon måste möta sitt förflutna för att kunna bli hel, för att rädda den familj hon har idag. Hon ger sig ut på en resa till en annan kontinent, men också till en annan tid och ett annat liv.

Författare: Sofia Lundberg
Titlel: Ett frågetecken är ett halvt hjärta
Utgiven av: älskapocket ,Månpocket 
ISBN9789175039565
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Storytel - uppläsare Gunilla Leining

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar