onsdag 26 juni 2019

Skendöda - Louise Boije af Gennäs

Tack Bookmark för recex  💓

Del 2, Skendöda tar vid där första delen, Blodlokan (tidigare blogginlägg), slutade, så här är det verkligen viktigt att läsa dem i rätt ordning. 

Precis som första delen så är det här en mycket spännande och välskriven historia där språket är enkelt samt att person och miljöbeskrivningarna är lysande. Skendöda är en oerhört välskriven thriller, tempot är ruskigt högt rätt igenom. Och det där med bladvändare kan jag verkligen förstå vad det innebär, för jag har inte släppt boken ur sikte på hela dagen. Jag blev helt uppslukad och ville bara veta lite till...
En tät thriller som tar många vändningar och frågan är: 
Vem kan man lita på?

I först boken upplevde jag att de autentiska tidningsartiklarna blev för många och för dominerade i historien, men åh så positivt överraskad jag blev i den här delen de stör inte alls. 

Det enda som stör mig är att det blir nästan för mycket av det onda för att jag ska känna att det ens är möjligt, att en och samma person ska drabbas av så mycket ond bråd skräck...

Extra plus är att Örebro, min fina hemstad, figurerar och dessutom är Sara exakt i mina kvarter. Det känns lite skumt och jag tittar mig över axeln nu för tiden när jag promenerar i hennes kvarter.

Sammanfattningsvis: Ruskigt bra thriller som håller högt tempo med lite oväntade twister.Handling

Vad är du villig att betala för makten över ditt eget liv?

Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.

Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?

I Motståndstrilogin skildrar Louise Boije af Gennäs en ung kvinnas kamp mot det etablerade maktmaskineriet. Det är en nervkittlande lek med verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar – och där sanningen kan komma att förändra allt. Del 1, Blodlokan, utkom i januari 2018, och del 3, Verkanseld, kommer våren 2019.

Författare: Louise Boije af Gennäs
Titlel: Skendöd
Utgiven av: Bookmark
ISBN9789188545749
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Lyssna: Storytel - Författaruppläsning

Läs fler bokbloggar.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar