måndag 3 juni 2024

Släppa taget - Marie Sammeli

Småstad, medelålder, vardagskatastrof … kan det sluta lyckligt?

Cecilia är allt man ska vara: engagerad mamma, kärleksfull fru, lojal dotter, snäll lillasyster, före detta firad skönhet, arkitekt. Men vad hjälper allt det när tonårsdottern Maja mest suckar, mannen Simon mest håller på med en Tysklandsaffär, mamma Ingrid är trött, storasyster Emily lever det glada livet i London och alla i Ljungstenar bara vill ha snarlika verandor.

Förutom det är hon också konstant stressad, väldigt irriterad och proffs på att skriva listor. Det är kanske mindre uppskattat av hennes familj och arbetskamraterna på byrån.

Livet i Ljungstenar borde vara enkelt, lustfyllt och tryggt. Men en dag vänds Cecilias liv plötsligt upp och ner, och i en småstad är det svårt att gömma sig. Är det kanske dags att släppa taget om det som varit och ge sig in i något nytt?


Jag har läst alla Maries tidigare böcker och älskat dem Den här boken är inget undantag. Fast i ärlighetens namn tog det mig ett tag att komma in i handlingen, men när jag gjort det så läste jag ut den i ett svep. 

Det är en 
stark skildring som är gripande och ärligt skriven om hur livet plötsligt ställer allt på sin spets. Marie lyckas förmedla detta svåra på ett väldigt trovärdigt sätt och jag kan tänka  mig att många kan känna igen sig i hur det kan kännas hopplöst.

Samtidigt som det finns ett djup så finns även ljusglimtar vilket gör boken underbar och välvärd att läsas.  Släppa taget är del 1 i serien Hem till Ljungstenar.

Läs den och få:
  • En varm feelgood
  • En bok som har djup men ända inger hopp
  • Karaktärer som berör

Jag rekommendera den varmt.

Titel: Släppa taget
Författare: Marie Sammeli
Ljudbok: Cecilia Nilsson

Förlag: Harper Collins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar