tisdag 18 juni 2024

Diagnos: Omöjlig längtan - Christina Edwinsdotter

Cecilia Ek älskar sitt arbete som barn och ungdomsutredare inom polisen. Ändå går hennes inre motor på tomgång efter att hon har blivit dumpad av sin sambo. När hennes moster Sonja blir allvarligt sjuk och familjen behöver hjälp lämnar hon allt för att återvända till barndomens Umeå. Plötsligt består jobbet av att sälja kläder i en bröllopsbutik, och Cecilia försöker använda det påtvingade miljöombytet till att förlika sig med sin framtid som singel och barnlös. När Cecilia träffar Erik, läkaren med de varma ögonen, sätts hennes föresatser att leva fri och obunden på prov. Men inte kan väl Cecilia, som upplevt smärtan i att bli bedragen, förälska sig i en man som bara är två veckor ifrån att gifta sig? Livets virvelvindar kastar Cecilia än hit, än dit och plötsligt står hon inför ett livsavgörande val. Hur mycket är hon villig att försaka när hjärtats mest omöjliga längtan plötsligt finns inom räckhåll?
Diagnos: Omöjlig längtan är en varm kärlekshistoria i sjukhusmiljö för alla som tror på en andra chans.

Vilken debut hon gör. Jag är helt knockad. Den här magnifika boken lästes ut på någon dag, jag var helt uppslukad! Då jag inte kunde lägga ifrån mig den så var jag tvungen att lyssna färdigt på väg till jobbet.

Det här är en bok som som bjuder på allt som man kan önska sig i den här genren. 
Christina räds inte att ta upp starka ämnen
som verkligen berör. Du möts ämnen såsom;  ofrivillig barnlöshet, cancer och att kärleken till bonusbarn kan vara oändligt stark.

Med ett bra språk, härliga miljöer och en del missförstånd kan man inte annat än älska den här berättelsen. Tillsammans med fin gestaltning, intressanta karaktärer och att inte är helt rosenrött, gör att jag utfärdar en varning för sträckläsning.

Titel: Diagnos: Omöjlig längtan
Författare: Christina Edwinsdotter
Förlag: Lundbergmedia
Ljudbok: Mari Götesdotter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar