torsdag 9 maj 2024

Sarahs mål - Marie H Lundh

Juristen Sarah återvänder till Nordmyrs tingsrätt i den norrländska fjällvärlden. Kvar i hovrätten lämnar hon skrönan om mormor Yvonnes spökseans, och Jonah.

När Sarah kommer hem faller hennes sambo ner i en djup depression och Sarah vet inte hur hon ska hantera det. Samtidigt börjar Jonah som ny domare. När mormor Yvonne blir sjuk tvingas Sarah kämpa, både för att hålla ihop sig själv och sitt förhållande. Hon ställs inför svåra prövningar, förluster och ett gängförskolebarn utan filter. Dessutom undrar chefen Sven om hon älskar honom på ett äckligt sätt. När allt ser ut att ha lugnat ner sig knackar det på dörren. Utanför står någon som förändrar Sarahs liv för alltid.

Sarahs mål är den tredje och sista delen i Nordmyrserien. En roman där svårmodet möter humorn, utspelad i en storslagen miljö. En berättelse som handlar om att släppa taget om det som har varit och fortsätta framåt.


"Svårmod och humor. Författarens kärlek till fjällvärlden är smittande." Västerbottens-Kuriren

"Subtil humor, svärta och tunga ämnen vävs samman på ett varsamt sätt" BTJ


 En dramatisk, rolig och mörk serie, om att bryta invanda mönster och ta itu med rädslor. Om att hitta hem. som handlar om det vi alla ställs inför nödvändigheten att välja vår framtid och våra liv. Hela serien är välskriven med många familjehemligheter, härliga karaktärer och möjliga och omöjliga relationer. Den buttre lagmannen Sven och den totalt galne mormodern är karaktärer som på alla sätt lyfter och får mig att fundera.

 Att det dessutom bjuds på härliga miljöbeskrivningar i den norrländska natur gör inte saken sämre.
Jag kommer att bära med mig den här berättelsen länge och jag kommer att sakna de underfundiga och komiska missöden som Marie är en mästare på leverera. 


 Den är lättläst och engagerar samtidigt som Marie inte drar sig för att ta tag i lite tyngre ämnen. 
Jag rekomenderar dig att läsa böckerna i ordning då vi får följa karaktärernas liv såväl privat som på arbetsplanet.

PS: Jag älskar bokomslaget!

Del 1 Sarahs lag 
Del 2 Sarahs val

Och läs gärna min intervju med Marie finns på min blogg.
Bokprataren: Marie H Lundh - Författarintervju


Titel: Sarahs mål
Författare: Marie H Lundh
Ljudbok: Frida Hallgren
Förlag: Bokförlaget Polaris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar