torsdag 23 maj 2024

Bortom trädens gräns - Victoria Björn Blomqvist

DRAMATIK PÅ KALFJÄLLET

Vid drygt femtio års ålder står Cecilia Sandell på toppen av sin karriär. Hon har fått allt: makt, pengar och status. När forsknings- och energiföretaget, som har tagit nästan ett liv att bygga upp, expanderar till Sälen möter det starkt motstånd. Lokalbefolkningen vill bevara sin lugna fjällvärld och protesterar mot förslaget om vindkraftpark på kalfjället.

Företagets ambitiösa framtidsplaner hotas av den ena dramatiska händelsen efter den andra mord, olyckshändelser och svek. Genom att återvända till sitt barndoms Sälen har Cecilia nu äventyrat allt och ett enda felbeslut riskerar att dra med även alla omkring henne i fallet.

Bortom trädens gräns är en spänningsroman om förräderi, om det omöjliga i att försöka fly från sitt förflutna och om hur vissa är villiga att gå över lik för att vinna. Det är den tredje fristående delen i serien som utspelar sig i Sälen. Jag har läst alla tre och tycker att Victoria verkligen har utvecklat sitt författarskap mycket positivt.

Du får en spänningsroman med väldigt härliga och målande miljöbeskrivningar. Boken är lättläst med korta kapitel som gör att man tänker ett kapitel till och så har man snart läst ut boken.
Jag gillar Victorias sätt att skriva och hennes sätt att använda språket och jag ser fram emot nästa del.

Det lugna och vackra fjällandskapet utgör en effektfull kontrast till det moderna och brutala maktspel som skildras. Det rättframma och korthuggna språket ackompanjerar de bilder som frammanas, och det är lätt att svepas med. Helhetsbetyg: 4, Mycket bra Bibliotekstjänst
Titel: Bortom trädens gräns
Författare: Victoria Björn Blomqvist 
Ljudbok: Angela Kovacs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar