onsdag 14 juni 2023

Sångfågelns hemlighet - Fiona Valpy
Fiona Valpy är tillbaka med en ny gripande roman om relationen mellan en mor och en dotter och om att finna sin väg i livet.

Året är 1940 och Flora Gordon lever ett lugnt liv i den skotska lilla hamnstaden Loch Ewe. Men kriget lurar i periferin och när staden görs om till en flottbas blir Floras liv aldrig mer sig likt. Många år senare återvänder Floras dotter, sångerskan Lexie till Loch Ewe efter en omtumlande musikkarriär i London. Men byborna är reserverade mot henne och hon känner sig som en outsider. Lexi inser snart att hennes mamma – och alla andra i byn – har burit på hemligheter i decennier som får henne att ifrågasätta allt hon har tagit för givet.
Det här är tredje boken jag läser av Fiona Valpy och jag har älskat dem alla.
Hennes känsla för språket gör att man skapar sig egna bilder på de miljöer och karaktärer som beskrivs. Berättelsen flyter på så lätt att boken tar slut alldeles för fort och jag känner mig helt tom.

Jag upplever så många olika känslor under min läsning. Allt från glädje och lycka till ångest och förtvivlan. Det bjuds på familjehemligheter som någon burit med sig under väldigt lång tid men även en varm och fin kärlekshistoria. 
Det är intressant att få en inblick i hur det var i Skottland under andra världskriget det har jag inte läst så mycket om tidigare.
Jag säger bara missa inte den här helt fantastiska bladvändaren. Den är en pärla.


Titel: Sångfågelns hemlighet
FörfattareFiona Valpy
Förlag: forum.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar