onsdag 14 juni 2023

Medan livet pågår - Jenny Fagerlund


Julia är helt nöjd med tillvaron. Hon har ett jobb som hon älskar och tjänsten som byråchef är inom räckhåll. När hon är med om en olycka förändras allt och livet sätts på paus. Utan det sammanhang hon är van vid kämpar hon med att hitta rätsida i tillvaron och det sista hon vill är att släppa in nya människor i sitt liv. Men när Agnes – en envis och smått enerverande granne – dyker upp dröjer det inte länge förrän hon har lyckats nästla sig in i Julias liv. Fast allt är inte så enkelt som Agnes vill få det att låta som, och livet kommer med fler överraskningar än vad Julia har räknat med.

Hemligheter och gamla sanningar kommer fram och en gång för alla måste Julia ta itu med sitt förflutna och det hon så länge flytt ifrån. Kan hon, tillsammans med Agnes och de nya människorna i sitt liv, reda ut röran hon hamnat i?
Medan livet pågår är en varm feelgoodroman om utanförskap och svåra livsbeslut men också om vänskap och att våga släppa in nya människor i sitt liv.
Hade lite svårt att komma in i berättelsen men ju mer jag läste ju mer berörde den mig med sitt djup. Den är tänkvärd och känslosam och bjuder på fina miljöer och karaktärer som gör avtryck hos mig.
Jag älskar Jennys sätt att få fram alla karaktärers personligheter och hur hon varsamt förmedlar dem till oss läsare. De blir som mina vänner.
En bok att älska som berör och väcker många tankar, precis som livet är.


Författare: Jenny Fagerlund
Titel: Medan livet pågår
Utgiven av: Norstedts förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar